Consumul excesiv de morcovi predispune la cancer

Consumul excesiv de morcovi predispune la cancer

În urma unui studiu, un grup de medici din România a întocmit lista celor mai împământenite mituri false legate de sănătate, pe care le-au desfiinţat cu argumente.

Iată care sunt cele mai dezbătute:

1. Machiajul cu SPF nu e precum crema de protecţie

Un fond de ten cu protecţie UV pare a fi soluţia ideală pentru a-ţi proteja pielea de razele dăunătoare ale soarelui. Nu e deloc aşa. Mai ales că femeile se machiază, de obicei, o singură dată, dimineaţa. Acest machiaj ar trebui reaplicat la intervale de trei ore. Dacă nu faci aceste lucruri, toate cremele şi produsele de machiaj cu protecţie UV pe care le foloseşti sunt de 14 ori mai puţin eficiente decât cremele speciale SPF.

2. Pudra de talc va ţine umezeala departe

Multe femei obişnuiesc să-şi dea cu pudră de talc în zona intimă pentru a nu avea de suferit din cauza umezelii şi a mirosurilor neplăcute. Specialiştii de la Harvard atenţionează însă că aplicarea pudrei de talc în zona intimă, cel puţin o dată pe săptămână, creşte riscul de cancer de col uterin cu 25% şi de cancer ovarian cu 40%.

3. Vaccinurile duc la apariţia tulburărilor psihice

Această chestiune este îndelung dezbătută. Tot mai mulţi părinţi refuză vaccinarea copiilor, iar boli banale până nu demult, precum pojarul, cunosc creşteri spectaculoase în multe state ale lumii.

4. Răceşti dacă nu te îmbraci gros

Deşi virusurile sunt mai active în sezonul rece, o haină în plus nu te va proteja mai bine. De fapt, răceşti mai uşor în spaţiile închise decât în afară. Când e frig, avem cu toţii tendinţa de a sta mai mult în casă şi de a da căldura la maximum, ceea ce duce la uscarea mucoaselor şi la crearea unor spaţii de “manevră” pentru virusuri şi germeni.

5. Morcovul, bun pe o parte, rău pe alta

Faptul că vitamina A e esenţială pentru o vedere bună nu îl neagă nimeni. Însă e nevoie de o doză mică Dacă exagerezi şi consumi morcovi zilnic, nu numai că vei căpăta o piele portocalie, însă specialiştii susţin că astfel creşte şi riscul apariţiei de cancer la plămâni.
Sursa: libertatea.ro