Corespondenţă oficială înainte de furtul de la BEM; „Suvenir pentru procuror” de la Negruţa

Corespondenţă oficială înainte de furtul de la BEM; „Suvenir pentru procuror” de la Negruţa

Ex-ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, a publicat pe blogul său o corespondenţă din mai-iunie 2012, adresată Consiliului Suprem de Securitate şi Comitetului Naţional de Stabilitate Financiară, care se referă la situaţia de la Banca de Economii.

Fostul ministru al Finanţelor a atenţionat încă de atunci că statul riscă să piardă pachetul majoritar pe care îl deţine la Banca de Economii.

„Asta a fost cu un an înainte de cele întâmplate în 2013, când statul a rămas cu „borta de la covrig”, comentează Negruţa într-un articol intitulat „Suvenir pentru procuror”, amintind în context de declaraţia procurorului general Corneliu Gurin, precum că nu a fost nicio sesizare că s-ar fi furat ceva de la Banca de Economii.

„Statul are de pierdut din imagine, din resurse financiare şi din propriile poziţii şi proprietăţi la BEM. Minoritarii intraţi în BEM pot cere foarte repede majorarea capitalului, invocând o pretinsă grijă de BEM. Statul, chiar dacă ar dori să participe, este limitate să mobilizeze repede mijloace din bugetul de stat, dar totodată rectificarea bugetului poate fi blocată în parlament de deputaţii care poartă grija minoritarilor în detrimentul statului”, se arată în documentul adresat de Negruţa pe 30 aprilie 2012 membrilor Comitetului Naţional de Stabilitate Financiară.

Continuarea materialului pe jurnal.md

Comentează