Aşa au sărbătorit Crăciunul moldovenii din Norvegia! FOTO

Aşa au sărbătorit Crăciunul moldovenii din Norvegia! FOTO

Tradițional, al patrulea an consecutiv moldovenii din Norvegia au sărbătorit Crăciunul. La eveniment au fost prezenți atât participanții fideli din anii precedenți, cât și noi.

Anul acesta s-a simțit o implicare mai activă a celor prezenți, iar repertoriul a inclus mai multe tradiții și obiceiuri de iarnă. Un grup de urători au urat și colindat, primind colaci în semn de mulțumire, iar Cloanţa Cotoroanţa, Alba ca Zăpada și Moș Crăciun au surprins pe cei mari și mici cu spectacolul său.

Gastronomia a cuprins atât bucate cu specific național moldovenesc, cât și specialități autentice tradiționale norvegiene. Bucatele au fost pregătite cu multă iscusință de către participanți.

P1080113Invitații de onoare au fost Sergiu și Veronica Zamaru, un cuplu proaspăt căsătorit. Sergiu a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice și acum e interpret de muzică populară și ușoară la petreceri, evenimente naționale și sărbători. Sergiu a veselit publicul cu muzică de toate genurile. Veronica, activează în domeniul medical, iar la serată a interpretat rolul Albei ca Zăpada. „Sufletele celor mici m-a făcut să mă simt ca într-o poveste, nu am ezitat nici o clipă, am trăit momentele frumoase, m-am bucurat, alături de copii, pentru fiecare cadou primit de la Moș Crăciun”, ne povestește Veronica. Cuplul au descris moldovenii din Norvegia în 3 cuvinte: sufletiști, fericiți și prietenoși. „Chiar dacă cu mulți ne-am cunoscut pentru prima dată, ni s-a părut că ne cunoșteam de-o viață.”, au zis dânșii.

Dl Ambasador Emil Druc, în numele echipei Ambasadei Republicii Moldova la Stockholm a felicitat concetățenii și le-a dorit ca ”Noul An, cu adevărat, să ne aducă prosperitate și împliniri spre care avem îndreptate sufletele şi inimile noastre și ca anul care vine să ne apropie şi mai mult de marea familie europeană căreia îi aparținem.”

P1080133Serata a fost organizată de noul președinte al Asociației Moldovenilor din Norvegia, Oxana Canțir Vestad și noul vice-președinte Ariana Dost, la fel de membrii asociației, cu sprijinul Consulului Onorific al Republicii Moldova la Oslo, dna Esenia C. Steckmest.

Asociația Moldovenilor din Norvegia s-a reorganizat și are o conducere noua. Președintele asociației este dna Oxana Canțir Vestad, filolog după studii, care la moment colaborează cu țările europene în domeniul importului. Vice-președintele asociației este dra Ariana Dost, o adolescentă de 19 ani ce finisează liceul anul acesta. ”Ambele suntem poliglote, bine integrate în societatea norvegiană, ambițioase și dornice de a proslăvi meleagul natal„ ne comunică noua conducere.

Comentează