5 trucuri să nu faci abuz de mâncare

5 trucuri să nu faci abuz de mâncare

Sarmale, drob, cozonac, fripturi. Cum să rezişti cu atâta mâncare pe masă de Sărbători? Specialiştii americani în nutriţie vă dau cinci sfaturi simple ca să nu vă daţi peste cap sănătatea din cauza exceselor alimentare.

Mâncaţi alimente cu conţinut scăzut de calorii şi niciodată în timp ce vă uitaţi la televizor. Nu mergeţi decât la o petrecere care durează întreaga noapte. Nu luaţi mese la întâmplare, respectaţi cele trei mese ale zilei.

Nu mâncaţi în exces prăjituri şi sandvişuri numai ca să vă faceţi de lucru, pentru că sunt pe masă. Păstraţi-vă numai pentru alimentele care vă plac. Astfel nu veţi mânca prea mult, fiindcă oricum la alimentele preferate nu puteţi să rezistaţi.

Cea mai mare greşeală e să vă interziceţi alimentele care vă plac. Mai bine aveţi grijă să vă limitaţi la porţii mai mici decât să le eliminaţi. Mâncaţi porţii mai mari de alimente sănătoase şi mai mici de alimente cu multe calorii

Roşu este o culoare festivă de Crăciun. Un nou studiu publicat în revista “Appetite” a arătat că mâncăm mai puţin atunci când mâncăm dintr-o farfurie roşie. Autorii acestuia susţin că roşu poate funcţiona ca un semnal al semaforului care ne poate ghida să reducem porţiile.

Bogate în fibre şi nutrienţi, cu calorii mai puţine, fructele sunt recomandate din plin în perioada sărbătorilor de Crăciun. Încercaţi să înjumătăţiţi cantitatea zilnică de alimente, mâncând fructe şi legume la fiecare masă.

Sursa: click.ro