O boală ciudată a adormit tot satul! Oamenii cad din picioare şi se trezesc după 6 zile

O boală ciudată a adormit tot satul! Oamenii cad din picioare şi se trezesc după 6 zile

Satul Kalchik este lovit de o boală misterioasă! 14% din cei 600 de locuitori ai acestei localităţi din Kazahstan cad pe capete şi dorm câte şase zile. Doctorii sunt uluiţi de fenomen.

Medicii nu au reuşit să descopere din ce cauză 84 de oameni care trăiesc în Kalchik, localitate din nordul Kazahstanului, suferă de boala somnului de 4 ani.

Sătucul pare pustiu

Sătucul pare pustiu când copiii “cad” în somnul de 6 zile

Prima persoană care a adormit subit şi nu s-a mai trezit, în aprilie 2010, a fost Lyubov Belkova. Femeia, de peste 50 de ani, vindea haine la piaţă, când a fost cuprinsă deodată de somn. S-a mai trezit după 6 zile. Ceilalţi 516 locuitori trăiesc cu groaza că vor adormi şi nu se vor mai putea trezi, precum cei care deja nu mai pot fi smulşi din somnul letargic.

Ei au fost internaţi în spital, vara trecută, iar doctorii nu ştiu cum să-i mai facă să se scoale. Cei care reuşesc totuşi să se trezească se confruntă cu stări groaznice de oboseală şi pierderi de memorie. Unii suferă de cumplite halucinaţii. Medicii au exclus că pacienţii ar fi victimele unor infecţii virotice sau bacteriene, cum ar fi meningita. Cercetătorii nu au reuşit nici să descopere vreo substanţă chimică în sol sau apă care ar putea să cauzeze misterioasa boală a somnului.

Mina de uraniu

Mina de uraniu a fost închisă

Mulţi localnici cred însă că nenorocirea ar putea proveni de la o fostă mină sovietică de uraniu, dezafectată, din apropiere. Însă minerii care au lucrat în mină nu au fost afectaţi. Testele au arătat că nivelul de radiaţii la vechea mină este de 16 ori mai mare decât cea normală, adică 48 de milisievert.

copii afectati

Copiii, cei mai afectaţi
Milisievertul e unitatea de măsură a dozei de radiație
Doza de radiaţie considerată normală, este, în medie, de 3 milisievert.
Persoanele expuse la radiaţii de 10.000 milisievert mor în câteva săptămâni
Muncitorii de la Cerno­bîl, centrala nucleară care a explodat la 26 aprilie 1986, au fost expuşi la radiaţii de 6.000 milisievert şi au murit într-o lună.
Ne expunem voluntar la radiaţii de 0,1 milisievert când facem o radiografie toracică.

Sursa: click.ro
Foto: click.ro

Comentează