Moldovenii cu studii făcute în străinătate, susţinuţi financiar pentru a reveni în ţară

Moldovenii cu studii făcute în străinătate, susţinuţi financiar pentru a reveni în ţară

Aproape 60 de tineri moldoveni care şi-au făcut studiile în străinătate beneficiază de alocaţii în mărime de 3000 de lei pentru o perioadă de până la şase luni. Suportul financiar este oferit de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), în vederea angajării în instituţiile private sau publice din Republica Moldova, informează jurnal.md

„Suntem convinşi că programe de asemenea natură au un potenţial mare de a atrage şi canaliza talentele şi entuziasmul tinerilor noştri care au făcut studii peste hotare. Ţara are nevoie de viziuni noi, şi speranţa noastră este că aceşti absolvenţi vor contribui la construirea unei Moldove noi – moderne, competitive şi juste”, a spus Coordonatorul de programe al OIM, Ghenadie Creţu.

„E plăcut să vedem că se întreprind eforturi pentru a ne încuraja să revenim acasă după studii. Programul OIM e mai mult decât o simplă bursă pentru mine. Acesta ne oferă un suport informaţional pentru a facilita integrarea noastră în câmpul muncii” a menţionat unul dintre beneficiarii programului, Ana Efros.

Suportul financiar a fost oferit în cadrul proiectului „Încurajarea parteneriatului public-privat pentru o dezvoltare economică durabilă în Moldova”, finanţat de Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei şi implementat de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, misiunea în Republica Moldova în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova.
Foto: studentul.info

Comentează