Vaticanul ar putea găzdui probe din cadrul Jocurilor Olimpice din 2024

Vaticanul ar putea găzdui probe din cadrul Jocurilor Olimpice din 2024

Vaticanul ar putea găzdui probe din cadrul Jocurilor Olimpice din 2014 în grădinile sale sau în reşedinţa papală de vară de la Castel Gandolfo, dacă oraşul Roma va obţine organizarea acestei competiţii.

Roma şi-a lansat, luni, cadidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024, iar o parte dintre competiţii ar putea fi găzduite de mai multe localităţi, printre care Napoli şi Florenţa, însă nu este exclus ca statul cel mai mic din lume să se numere printre acestea, informează The Daily Mail, citat de mediafax.ro

Cardinalul Jose Saraiva Martins este convins că Papa Francisc va aproba această „excelentă idee”. „Mi se pare o idee excelentă, Papa Francisc ar putea să o aprobe. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat, dar biserica a încurajat întotdeauna sportul ca un vehicul pentru valori sănătoase. Biserica a apărat mereu sportul, pentru că valorile sale nu sunt numai creştine, ci şi universale”, a spus el.

Sfântul Scaun ar putea găzdui proba de tir cu arcul, potrivit cardianului. „Nu sunt decât Grădinile Vaticanului şi marile spaţii de la reşedinţa papală de la Castel Gandolfo (n.r. – 25 de kilometri sud-est de Roma) ca locuri ce pot fi folosite”, a adugat el.

 Cardinalul şi-ar dori şi meciuri de fotbal din turneul olimpic la Vatican: „Mai ales că fotbalul reprezintă o mare pasiune atât pentru mine, cât şi pentru Papa Francisc.”

Suveranul Pontif se va întâlni, vineri, cu reprezentanţi ai Comitetului Olimpic Italian pentru a discuta pe această temă, a mai scris sursa citată.

Gazda Jocurilor Olimpice din 2014 va fi stabilită în 2017, iar Roma este primul oraş care şi-a anunţat candidatura.
Imagine: Mediafax Foto/AFP

Comentează