„Nu sunt omul banului”

De regulă, cei mai solicitaţi artiști din R. Moldova au tarife bătute în cuie pentru cei ce vor să-i invite cu o cântare pe la nunţi, botezuri sau alte petreceri. Nu este și cazul lui Mihai Ciobanu, care susține că el „nu este omul banului” și că de multe ori a cântat fără să ia vreun leu. Astfel, în loc de bani, artistul câștigă un prieten gata mereu să-i întindă o mână de ajutor.

E sfârșit de an, iar majoritatea artiştilor fac totalurile lui 2014. Mihai Ciobanu a muncit mai mult în studioul muzical, ca în 2015 să le facă o surpriză de proporţii admiratorilor muzicii sale.

Îi pregătește fiului o surpriză

„Am muncit ca să vin în faţa publicului cu un produs bun, cu care să nu-mi fie rușine. Voi scoate, împreună cu Mihăiță, un DVD și un CD care se vor regăsi într-un singur album. Suntem pe ultima sută de metri, iar la începutul anului îl vom lansa. Vreau să-i fac o surpriză fiului. Data trecută când a fost el acasă am filmat și am înregistrat, iar lui i s-a părut că le realizăm pentru o emisiune. În februarie plec cu soția la Toronto, unde am un spectacol, iar mai apoi la Montreal, unde am două concerte. Atunci ne vom vedea și cu Mihăiță”, ne-a declarat Mihai Ciobanu, care consideră că fără surprize plăcute viaţa ar fi tristă.

„Ei, dacă mi-o trebuit să spun…”

CentralTot în acest an, împreună cu Fanfara Poliției de Frontieră, dirijată de Andrei Florea, artistul a realizat filmări pentru 10 melodii, cu care a cutreierat Europa în lung și-n lat, susținând spectacole pentru diasporă.
Deși nu e superstițios, lui Mihai Ciobanu nu-i reușește nicidecum să lanseze albumul „Tânăr, tinerel eram”.
„Chiar nu știu de ce e cu ghinion acest CD. Orchestrațiile sunt gata, coperta la fel, însă cum orchestra mereu are un program încărcat, nu reușim nicidecum să realizăm înregistrările. Nu sunt superstițios, însă iată că o singură dată m-am lăudat și eu înainte cu ceva ce urmează să fie lansat și iată că nu-mi merge! N-am mai păţit una ca asta. Nici nopțile nu pot dormi căci gândurile nu-mi dau pace. Ei, dacă mi-o trebuit să spun…”, zice domnia sa.

Un pas înapoi, doi pași înainte

22013 a fost un an „de Cartea Recordurilor” pentru interpretul de muzică populară și asta deoarece a lansat patru albume și o carte. Nu mai vorbim de spectacolele și filmările pe care le-a avut pe ambele maluri ale Prutului.
„Însă nu pot să o țin pe aceiași notă. Trebuie să mai facem un pas înapoi, ca peste un an să revenim în forță. Exact această strategie o adopt eu”, ne spune artistul.
Ne-am fi dorit să aflăm dacă de sărbători, Mihai Ciobanu mărește tariful pentru o evoluare și mare ne-a fost uimirea când am aflat că, de multe ori, acesta cântă gratis.
„Nu sunt omul banului. Noroc de colegii cu care lucrez împreună pe la spectacole – ei, când solicită remuneraţie pentru prestaţie, îmi revine şi mie ceva. Eu nu negociez! Mi s-a întâmplat nu o dată să cânt chiar gratis. Şi eram mulţumit şi fericit, căci ştiam că acea persoană, cândva, îmi va întinde o mână de ajutor”, ne-a povestit cântărețul care are lansate peste 30 de albume.
De multe ori Mihai Ciobanu este întrebat când va organiza un spectacol la Palatul Național. Răspunsul însă este unul foarte simplu: „Mai răruţ, că-i mai drăguţ! Următorul va fi atunci când voi aniversa o dată rotundă”.

Revelion în Piaţa Marii Adunări Naţionale

Sărbătorile de iarnă, familia Ciobanu le va întâmpina alături de cei mai apropiaţi prieteni. În noaptea dintre ani se vor afla în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde artistul, alături de colegii săi de scenă, va susţine un spectacol grandios.
Mihai Ciobanu îşi doreşte ca în anul care vine Moş Crăciun să-i aducă multă sănătate, ca să poată realiza cât mai multe lucruri frumoase. Şi cum interpretul nu ratează nicio ocazie s-o răsfeţe pe doamna inimii sale, am aflat că Moşul va fi generos cu dna Valentina şi în acest an. „Trebuie însă să o descos ca să-i aflu preferinţele”, ne-a spus domnia sa la sfârşitul discuţiei.
Lena NEGRU

Comentează