Cele mai bune ceaiuri pentru slăbit

Cele mai bune ceaiuri pentru slăbit

Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, încearcă să bei cât mai multe ceaiuri. Ele elimină toxinele din ţesutul adipos, împiedică retenţia apei din organism, ajutându-te să ai silueta mult visată.

Ceaiul de rozmarin combate celulita. Cu o aromă delicată şi un conţinut bogat de vitamina A, ceaiul de rozmarin nu trebuie să-ţi lipsească din organsim. Pentru a beneficia de proprietăţile sale, este bine să-l prepari dintr-o lingură de frunze, la o cană cu apă călduţă, dar nu clocotită, pentru a nu-i distruge substanţele active. Consumată timp de 7 zile, înainte de mesele principale, infuzia îmbunătăţeşte digestia, elimină toxinele şi accelerează metabolismul.

Ceaiul de mentă taie pofta de mâncare. Un alt ajutor care indicat în curele de slăbire este şi ceaiul de mentă, mai ales că reduce apetitul. Poate fi consumat după o masă copioasă, pentru că normalizează digestia.

Info: Nu consuma mai mult de 3 căni de ceai pe zi, întrucât rişti să te constipi.

Ceaiul verde elimină apa din organism. Prin consumul ceaiului verde, se elimină excesul de apă din corp şi se accelerează metabolismul. Acest tip de ceai conţine numeroase substanţe benefice pentru sănătate: antioxidanţi, teină, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu şi fier. Pentru că reduce senzaţia de foame şi intensifică arderile, bea zi de zi, timp de o lună, 500 ml de ceai verde. Specialiştii recomandă ca băutura să nu fie consumată mai târziu de ora 18.00. Ceaiul nu e indicat celor care suferă de hipotensiune, gastrită şi ulcer.

Ceaiul de urzică te scapă de toxine. Nutriţioniştii recomandă ca în cura de slăbire să incluzi ceaiul de urzică. Este bogat în vitamine şi calciu şi are efect detoxificant, eliminând toxinele din organism. Bea aproximativ un litru de ceai de urzică pe zi (în special dimineaţa şi după masa de prânz).

Sursa: click.ro
Foto: Shutterstock