Varza murată te scapă de oboseală

Varza murată te scapă de oboseală

Ingredientul gustoaselor sarmale de Crăciun, varza murată are un con­ţinut bogat de fibre, minerale, vitamina C şi complexul de vitamine B. De aceea nu este de mirare că are nenumărate beneficii asupra sănătăţii.

Te scapă de constipaţie
Ajută la îmbunătăţirea diges­tiei, mai ales a digestiei grăsimilor şi a proteine­lor, fiind un leac excelent împotriva constipaţiei. Este indicat să bei un pahar cu zeamă de varză, dimineaţa, pe stomacul gol, dar şi cu jumătate de oră înainte de cină. Reemediul se administrează până la dispariţia simptomelor. În plus, zeama de varză este prietenoasă şi cu stomacul, datorită conţinutului de probiotice.
Luptă cu cancerul
Un studiu al cercetătorilor finlandezi a arătat că varza murată are proprietăţi antitumorale, datorită izotiocianaţilor, substanţe care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. Aşadar, nu ezita să consumi, de două ori pe săptămână, o salată de varză murată. Te va pune la adăpost în special de cancerul de col uterin, de sân, cât şi de cancerul de colon.
Utilă în oboseala cronică
Varza murată este un tonic care face minuni cu organismul, mai ales când suferă din cauza stresului şi a oboselii cronice. Timp de o lună, bea câte o cană cu moare, cu jumătate de oră înainte de masă, de 2 ori pe zi. Dacă nu îţi place zeama de varză, poţi recurge la o salată cu varză murată, în care ai pus şi un morocov ras.
De ajutor în infecţii respiratorii
Fiind bogată în vitamina C, varza murată este un medicament natural excelent în tratarea virozelor şi răcelilor de sezon. Asta pentru că stimulează imunitatea şi grăbeşte vindecarea. Cei bolnavi trebuie să consume 200-300 de grame de varză murată, tocată mărunt, în fiecare zi, până când scapă de simptome.

Sursa: click.ro
Foto: Shutterstock

Comentează