Tortul ăsta hrăneşte un oraş întreg

Tortul ăsta hrăneşte un oraş întreg

Britanicii nu se încurcă atunci când fac un tort! De ce să se complice cu un diplomat simplu când pot intra în Cartea Recordurilor cu ditamai monstrul de două tone?

Ce surpriză dulce au avut londonezii, care au trecut săptămâna trecută prin centrul comercial Westfield! Ei au admirat tortul de aproape 2.000 de kilograme făcut de peste 20 de cofetari. Tortul a avut 12 m lungime şi 10 m lăţime şi o suprafaţă de 120 de metri pătraţi. Maeştrii cofetari l-au „pictat din marţipan şi stafide” cu scene desprinse din poveştile cu Crăiasa Zăpezii.

tort urias

Are o suprafaţă de 120 de metri pătraţi
Foto: Photoland/Caters

Preparat din 520 kg de făină, 8.360 de ouă, 668 kg de zahăr şi 417 kg de unt, „monstrul dulce” a fost feliat în 14.000 de felii a câte 143 de grame fiecare şi împărţit trecătorilor. Asta înseamnă că feliile ar fi fost suficiente pentru toţi locuitorii oraşului Otopeni, care are o populaţie de 13.861 de locuitori. Evident devorarea bunătăţii a avut loc după omologarea recordului, deoarece experţii Guinness Book l-au măsurat şi verificat primii. Când i-au simţit gustul, vizitatorii l-au dat gata în mai puţin de o oră.

Sursa: click.ro
Foto: Photoland/Caters

Comentează