Mario Balotelli şi-a cerut scuze după ce a postat un text cu tentă rasistă

Mario Balotelli şi-a cerut scuze după ce a postat un text cu tentă rasistă

Atacantul italian Mario Balotelli şi-a cerut scuze după ce a postat pe un site de socializare o poză cu personajul principal al seriei de jocuri „Super Mario” care era însoţită de un text cu tentă rasistă, informează BBC, citat de mediafax.ro

Mario Balotelli a postat pe contul său de Instagram o fotografie cu „Super Mario”, eroul din seria de jocuri omonimă: „Nu fii rasist. Fii ca Mario. El este un instalator italian, creat de japonezi, care vorbeşte engleza şi arată ca un mexican… sare ca un negru şi adună monede ca un evreu”.

Ulterior, Balotelli a şters poza şi şi-a cerut scuze deoarece aceasta ar fi făcut referire la stereotipurile rasiale ale oamenilor de culoare şi ale evreilor.

Iniţial, atacantul italian a negat că fotografia ar fi fost ofensatoare, după care şi-a cerut scuze. „Îmi pare rău dacă am ofensat pe cineva. Postarea se dorea să fie antirasistă, dar cu umor. Acum înţeleg, că scos din context ar fi putut avea efectul opus”, a scris Balotelli.

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a anunţat că va ancheta această postare a lui Balotelli. El a fost deja contactat de FA şi va trebui să răspundă unei solicitări până vineri.
Imagine: Mediafax Foto/AFP

Comentează