Galatasaray l-a concediat pe antrenorul italian Cesare Prandelli, anunță presa turcă

Galatasaray l-a concediat pe antrenorul italian Cesare Prandelli, anunță presa turcă

Galatasaray Istanbul a decis să renunțe la serviciile antrenorului italian Cesare Prandelli, la o zi după eliminarea echipei turce în faza grupelor actualei ediții a Ligii Campionilor la fotbal, a anunțat joi cotidianul Hurriyet.

Conducerea clubului urmează să confirme această decizie în cursul acestei seri, printr-un comunicat, adaugă ziarul turc pe site-ul său oficial.

După o înfrângere severă pe teren propriu în campionat, în fața formației Trabzonspor (0-3), la sfârșitul săptămânii trecute, Galata a pierdut orice șansă de a se mai califica în optimile de finală ale Ligii Campionilor, în urma eșecului suferit miercuri seara în fața formației Anderlecht Bruxelles (0-2), în cadrul Grupei D a competiției.

„Ne vom continua drumul chiar dacă suntem triști să părăsim competiția europeană. Suntem însă profesioniști și nu vom renunța. Îmi asum întreaga responsabilitate pentru această înfrângere”, a declarat Prandelli imediat după meciul cu belgienii.

Cesare Prandelli a preluat-o pe Galatasaray după ce a demisionat din postul de selecționer al Italiei, la finalul Cupei Mondiale 2014, care s-a dovedit un nou fiasco pentru „squadra azzurra”. El l-a înlocuit la echipa din Istanbul pe compatriotul său Roberto Mancini, actualul antrenor al lui Inter Milano. Galata ocupă în prezent locul 3 în campionat, după disputarea a 10 etape, la un punct în spatele eternelor sale rivale din Istanbul, Fenerbahce și Beșiktaș.

Sursa: AGERPRES
Foto: (c) Lui Siu Wai / XINHUA ARHIVA