Pistorius a beneficiat de tratament preferenţial în închisoare, de ziua sa

Pistorius a beneficiat de tratament preferenţial în închisoare, de ziua sa

Campionul paralimpic Oscar Pistorius, condamnat în octombrie la cinci ani de închisoare pentru că şi-a ucis iubita, a beneficiat de tratament preferenţial sâmbătă, când a împlinit 28 de ani, susţine publicaţia Sunday Times, citată de AFP.

Sportivul a fost vizitat de fratele său Carl şi sora sa Aimee sâmbătă dimineaţă, la închisoarea de la Pretoria. Vizita ar fi durat aproape două ore, deşi Pistorius are în mod normal dreptul la cinci vizite de o oră pe lună. Carl şi Aimee i-au adus lui Pistorius baloane, cadouri şi un tort cumpărat în afara închisorii – ceea ce este interzis, menţionează Sunday Times, adăugând că maşinile celor doi nu au fost controlate.

Purtătorul de cuvânt al administraţiei penitenciarelor, Logan Maistry, a declarat pentru Sunday Times, citat de mediafax.ro, că sportivul nu beneficiază de tratament preferenţial, dar a precizat că se va deschide o anchetă în legătură cu ceea ce a apărut în presă.

Oscar Pistorius, condamnat la cinci ani de închisoare, ar putea fi eliberat sub control judiciar după zece luni de detenţie, în august 2015.

Parchetul sud-african a făcut însă apel după condamnarea sportivului, pe care a calificat-o extrem de blândă. Solicitarea de apel va fi analizată în data de 9 decembrie, la Pretoria.

Oscar Pistorius a ucis-o pe Reeva Steenkamp în februarie 2013.
Imagine: AFP/ Mediafax Foto