Doctorii au fost ȘOCAȚI de ce au găsit în creierul unui bărbat, după 4 ani investigații medicale

Doctorii au fost ȘOCAȚI de ce au găsit în creierul unui bărbat, după 4 ani investigații medicale

Medicii de la spitalul St. Thomas din Londra au făcut o descoperire şocantă, în creierul unui bărbat care s-a plâns timp de mai mulţi ani de dureri de cap, pierderi de memorie şi dereglări ale simţului mirosului.

Pacientul în vârstă de 50 de ani s-a prezentat la medic, acuzând aceste simptome, încă din 2008. Medicii au fost surprinși când au descoperit în urma unei tomografii o leziune care părea că se mișcă, informează publicația britanică Daily Mirror.

Tomografiile ulterioare au confirmat că leziunea s-a mișcat cel puțin 5 centimetri în interiorul creierului. Doctorii de la spitalul St. Thomas au bănuit că bărbatul de origine chineză, care locuiește în estul Angliei, ar putea avea SIDA, boala Lyme sau sifilis, însă nicio ipoteză nu s-a confirmat.

După 4 ani de investigații, medicii au descoperit că ”leziunea” care se mișca în creierul pacientului era de fapt o tenie lungă de 10 centimetri. După ce a fost diagnosticat corect, bărbatul a primit un tratament medicamentos, care a omorât viermele, iar până în prezent și-a revenit complet.

Tenia din specia ”Spirometra erinaceieuropaei” este un vierme parazit care infectează animalele domestice și oamenii. În toată lumea, au fost doar 300 de cazuri similare.
Sursa: libertatea.ro
Foto: libertatea.ro

Comentează