Eugen Doga, numai nervi: „Terminaţi cu chestia asta!”

Eugen Doga, numai nervi: „Terminaţi cu chestia asta!”

Deşi într-un interviu acordat publicaţiei noastre Eugen Doga se declara „gasterbeiter” în Rusia, la fel ca si miile de basarabeni care lucrează acolo, domnia sa nu se sinchiseşte să critice politica lui Putin, dar şi pe conaţionalii noştri care o susţin.

Recent compozitorul a fost invitat în studioul unimedia.info. Întrebat încotro ar trebui să se îndrepte R.Moldova: spre Est sau spre Vest, compozitorul a răspuns: „Noi suntem în Europa sau suntem în Ciukotka? Oamenii îs proşti! Scuzaţi că vorbesc în felul ăsta, dar nu se mai poate: suntem în Europa şi vrem în Asia! Demult aţi fost în Siberia? Vă e dor tare de ea? Tocmai am venit de acolo, concertez des. E una când te duci de bună voie și alta când te duce în trenul pentru vite”, a spus compozitorul în studioul unimedia.info, specificând totuşi că nu e împotriva bunelor relaţii cu Rusia ori cu alte state.

Reamintim că Eugen Doga este considerat cel mai mare compozitor român în viață, iar muzica sa a răsunat în importante săli de concerte din lume, a fost coloană sonoră a unor filme de succes sau a putut fi auzită în spectacole de teatru. Valsul care l-a făcut celebru a fost ales de ruși, în această iarnă, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci. Piesele sale se regăsesc într-un top internaţional realizat de site-ul History Rundown cu cele mai bune 200 de opere muzicale din toate timpurile.
Eugen Doga este recunoscut la nivel internaţional, alături de George Enescu, ca unul dintre numele mari ale muzicii clasice.

N.T.
Foto: Facebook

Vizualizări: 730

One Comment

  • =Saxo-Fonul dela Nemțeni=
    20 noiembrie 2014 | Permalink |

    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
    ============ BUCOVINA DE NORD ============
    ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
    —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
    TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
    ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !
    =====================================

Comentează