Secretul succesului lui Ion Paladi // FOTO

Secretul succesului lui Ion Paladi // FOTO

În ultimii doi ani, Ion Paladi se bucură de o ascensiune în cariera sa profesională, fiind solicitat tot mai des peste hotare. Artistul a ajuns să stea cu lunile în România, unde este invitat la spectacole, emisiuni televizate și petreceri private. Chiar dacă succesul său stârneşte uneori invidia colegilor săi de breaslă, artistul nu le dă dreptate, căci, spune el, „sub soare este loc pentru fiecare”.

L-am surprins pe Ion Paladi acasă, proaspăt revenit dintr-un spectacol pe care l-a susţinut la Milano, alături de Natalia Barbu. Însă ne-a spus că nu zăbovește la Chişinău decât o zi, căci urmează alte spectacole, în alte orașe din Europa.

a„Voi merge și în România, iar paralel ne pregătim pentru continuarea turneului ‘Dorul Basarabiei’. Următoarele spectacole vor avea loc în Canada și America. Pentru prima dată vom cânta în aceste țări și avem emoții. Turneul se va încheia cu un spectacol care va avea loc în martie, la Sala Palatului din București. Am închiriat deja încăperea, iar acum suntem în căutarea sponsorilor, căci chiria e scumpă. Evident că va fi alt program, melodii noi și un număr mare de invitați”, ne-a declarat Ion Paladi.
Interpretul a și uitat când a luat parte la o emisiune televizată de acasă. Nu că n-ar fi fost invitat, doar că programul încărcat pe care-l are nu-i permite, căci artistului îi şade bine cu drumul. La Chișinău nu se reține mai mult de două zile, timp pe care îl petrece mai mult în familie, cu soția sa, Veronica şi micuțul Lucian.

Ne spune rețeta succesului său

aIon Paladi n-are secrete. Întrebat care e rețeta succesului său, acesta ne-a spus că asta e simplă: multă muncă și colaborări cu profesioniștii.
„Mă bucur că melodiile pe care le lansez prind la public și nu sunt nevoit să merg pe la radio sau tv ca să le promovez. Aici contează cu ce textieri, compozitori și regizori lucrezi. De ei depinde succesul pe care îl va avea produsul la ascultător. Eu nu am gustat din start din popularitate. Am muncit foarte mult ca să-mi fac un nume. Și trebuie să lucrez şi în continuare ca să ajung acolo unde vreau. Mi-a plăcut să muncesc şi să tind spre ceva. În ultimii doi ani sunt într-o ascensiune profesională continuă. Chiar şi maestrul Nicolae Botgros mi-a spus acest lucru. Remarc asta mai ales în România. Programul meu este mai încărcat dincolo de Prut, fapt ce mă bucură enorm. Mă uit că deja pentru anul 2015 am mai multe solicitări în România decât în R. Moldova. Am stabilite spectacole şi pentru 2016”, ne spune Ion Paladi.

Oamenii cărora le datorează succesul

aArtistul susține că este greu să fii popular, însă și mai greu să te menții pe val, să fii astfel. Recunoaște că fără maestrul Nicolae Botgros, impresarul Vlad Costandoi și nașul său, Corneliu Botgros, care-l susțin în toate, n-ar fi reușit să-și atingă scopurile.
„Când ai astfel de oameni alături, nu ai cum să nu cunoşti succesul. Recunosc, încă n-am ajuns acolo unde-mi doresc, însă cu ajutorul lui Dumnezeu le voi face pe toate”, spune cântărețul.

aFaima de care se bucură ar putea să trezească invidia unora dintre colegii săi de scenă: „Până acum n-am simţit ca vreunul să-mi poarte pică, poate şi există cineva care nu se bucură de succesul meu. Eu însă spun aşa: pentru fiecare este loc sub soare. Important e să munceşti şi să ai scopuri”.

„Mai scap câte-o lacrimă”

aPartea proastă a popularității sale este faptul că se află mai tot timpul departe de casă și că petrece foarte puțin timp cu Lucian. Deși Veronica îi expediază zilnic fotografii cu băiatul lor, tăticul oricum tânjește că nu-l poate ţine în braţe.
„Uneori, când văd fotografiile, mă emoționez, mai scap şi câte-o lacrimă… Îmi pare rău că nu sunt lângă el în acele momente. Dorul de fiul meu şi de soție e cel mai mistuitor. Lucian se schimbă în fiecare zi, iar eu nu văd asta. Însă atunci când sunt acasă, tot timpul i-l dedic lui. Ieșim la plimbare, ne jucăm. E de nedescris sentimentul pe care-l simțim de când am devenit părinți. Viața noastră a devenit mai luminoasă, mai colorată, a prins contur. De multe ori ne întrebăm cum de am putut trăi fără el până acum”, ne povestește Ion Paladi.
Recent, Lucian a avut parte de prima lui călătorie – la Iaşi, unde împreună cu părinții săi, a participat la o serbare de familie. Pe toată durata evenimentului micuțul a fost în centrul atenției, iar părerile de la cine a moștenit cele mai multe trăsături, au fost împărțite.
„Ochii și gropițele sunt ale mele, iar culoarea părului, forma feței și năsucul sunt ale mămicăi. Pot spune că a luat de la ambii în egală măsură”, consideră fericitul tătic.

De ce nu vor bonă pentru Lucian

aCu toate că-i este foarte greu să se descurce de una singură cu copilul, nici Veronica, nici Ion Paladi, nu vor să angajeze o bonă. De ce? Răspunsul e simplu: „Cum noi am fost crescuți de părinți, așa şi noi ne vom crește copiii!”.
Uneori mai vin mamele în ospeție și-i dau câte o mână de ajutor Veronicăi, iar când artistul este acasă, tânăra mămică profită de ocazie pentru a merge să se răsfețe la un salon de înfrumuseţare.
Așa cum soții Paladi mai au câte doi frați, aceștia își doresc ca și Lucian, la rândul lui, să aibă o surioară și un frățior.
Toată luna decembrie, Ion Paladi va fi la București, iar în ultima perioadă tot mai des în bate gândul să-și cumpere o locuință, căci s-a săturat să stea cu săptămânile la hotel.
„Dacă nu o iau la anul, în 2016 la sigur o procur! Vreau să-mi iau și familia cu mine. Nu vorbesc de o mutare definitivă, la aceasta ne vom gândi atunci când copilul va merge la școală”, ne spune artistul.

Despre arestarea cumătrului său

aIon Paladi este mulțumit de colaborarea pe care a avut-o cu Cristina Spătar, care, de altfel, este și nașa de botez a fiului său. Cei doi promit noi duete, iar interpretul nostru ne-a mărturisit că pregătește surprize și cu alți artiști din România.
La scurt timp după creștinarea lui Lucian, soțul Cristinei Spătar, omul de afaceri Alin Ionescu, a fost arestat pentru evaziune fiscală. Ion Paladi susține că nașa de botez a fiului său nu este deprimată și că s-au scris multe neadevăruri despre ea și soțul său.
„Nu am întrerupt promovarea pentru că soţul ei a fost arestat. Cristina urmează să vină pentru câteva zile la Chișinău, căci vrem să facem şi un colind cu mai mulți artiști din România. Vorbim foarte des la telefon și ne cerem opiniile. Așa că atâta vă pot spune: ea este bine. Iar ce scrie presa din România nu este adevărat: Cristina este pozitivă şi e în formă. Nu vorbim despre scandalul în care este implicat soţul ei, nici eu nu vreau să comentez acest lucru. Evit orice discuţie la acest subiect”, ne-a mai declarat Ion Paladi.

a

aLena NEGRU
Foto: Arhiva personală a lui Ion Paladi

One Comment

  • Domnica
    4 decembrie 2014 | Permalink |

    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
    =========== BUCOVINA DE NORD ===========
    ——— ♥ ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
    —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
    UNICA NOASTRĂ SALVARE ȘI REVENIREA LA NORMALITATE !
    TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
    ȘI ÎN BAZA „ACTULUI UNIRII’ A BASARABIEI CU ROMANIA
    PENTRU TOTDEAUNA
    VOTAT DE „SFATUL ȚĂRII’ LA CHIȘINĂU LA 27 MARTIE 1918 !
    ====================================================

Comentează