Sucul de sfeclă te apără de răceli

Sucul de sfeclă te apără de răceli

Ştiai că o cură cu preparate din plante poate ţine departe răcelile, dar şi alte boli ale anotimpului rece? Remediile bunicii nu numai că întăresc imunitatea, ci au şi efect energizant asupra organismului.

Sucurile naturale 

Sucurile din fructe se numără printre aliaţii care stimulează imunitatea datorită conţinutului mare de vitamine şi minerale. Consumate în timpul unei cure, timp de două săptămâni, acestea întăresc bariera de protecţie naturală a organismului:

- suc de sfeclă roşie – bei câte o jumătate de pahar după micul dejun şi încă o jumătate după cină;

- suc de varză proaspătă, de spanac, de mere sau de pere – câte o jumătate de pahar pe zi;

- suc de pătrunjel – câte 200 ml pe zi;

- sucul obţinut din 300 g de morcov, 100 g de spanac, 90 g de sfeclă roşie, 80 g de gulii şi 120 g de sparanghel – pe tot parcursul zilei;

- o jumătate de pahar de lapte în care adaugi seminţe de ovăz sau de secară.

Cura cu polen 

Un excelent remediu  pentru sistemul imunitar e polenul. Bogat în vitamine (A, D, E, complexul B), minerale (fier, calciu, zinc, magneziu, seleniu, fosfor), polenul are proprietăţi antistres şi tonice asupra organismului. Spre deosebire de miere, el trebuie consumat în cantităţi mici, deoarece poate duce la apariţia reacţiilor alergice (poţi testa prin a ţine două granule de polen sub limbă). În cazul adulţilor, cura pentru imunitate e indicată timp de o lună: o linguriţă dimineaţa, cu jumătate de oră înainte de micul dejun, urmată de puţină apă. Cantitatea se creşte treptat cu câteva granule până se ajunge la două linguriţe pe zi.

Decoct de soc 

Ajutoare de încredere pentru întărirea protecţiei naturale a organismului sunt şi remediile din soc. Ele combat stresul, insomniile şi inhibă bacteriile şi virusurile. Prepară un decoct folosind o lingură de fructe uscate de soc la 250 ml de apă fierbinte. Bea câte 2-3 căni pe zi, timp de o lună. Efect similar asupra imunităţii au şi leacurile cu echinacea. Ele pot preveni răcelile, problemele aparatului respirator, dar şi ale căilor urinare inferioare. Infuzia o prepari din 2 g de echinacea (echivalentul unei linguriţe rase) la o cană de apă clocotită. Lasă vasul acoperit 15 minute, apoi strecoară şi bea câte o cană pe zi, timp de trei săptămâni.

Sursa: click.ro
Foto: Shutterstock

Vizualizări: 517

Comentează