I-au scos din burtă un peşte viu de 60 cm

I-au scos din burtă un peşte viu de 60 cm

Chirurgii unui spital din Brazilia au fost şocaţi să găsească în sistemul digestiv al unui pacient un peşte răpitor viu, lung de 60 de centimetri, cu o formă asemănătoare şarpelui, scrie publicaţia britanică “Daily Mail”.

Peştele, o danghilă, i-a fost extras din abdomen. Acesta poate ajunge la dimensiunea de 1,25 de metri.

Animalul era încă viu când a fost extras, dar a fost eutanasiat ulterior.

După cum se vede în video, personalul medical râde şi chiuie în timpul extracţiei chirurgicale.

Pacientul s-a arătat deranjat că a fost filmat fără permisiunea sa. Spitalul a interzis folosirea telefoanelor mobile în sălile de operaţie şi a lansat o anchetă.

Un bărbat în vârstă, din Brazilia, a fost supus unei intervenţii chirurgicale mai puţin obişnuite, după ce medicii de la Spitalul Universitar din oraşul Londrina au depistat în burta sa o anghilă, un peşte răpitor care poate atinge dimensiuni considerabile de până la 1,25 de metri. Pacientul nu a vrut să ofere detalii privitoare la felul în care a ajuns în această situaţie, însă medicii au ajuns la concluzia că peştele de 60 de centimetri a intrat prin anus şi a mers în sistemul digestiv al acestuia.

peste anghila sarpe operatie socant

Operaţia şocantă a fost filmată şi apoi video-ul a fost urcat pe Internet
Foto: Daily Mail

Răpitorul era viu în momentul operaţiei, iar după ce a fost scos din abdomenul bărbatului a fost înfăşurat într-o pânză şi eutanasiat, scrie www.esmeraldanoticias.com, site-ul citat de “Daily Mail”.

Personalul medical, care a asistat la intervenţia chirurgicală, s-a amuzat de toată situaţia, medicii şi asistentele putând fi auziţi în timp ce râd sau chiuie de bucurie. Unuii dintre ei au filmat toată scena şi apoi au urcat video-ul pe Internet.

Pacientul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, nu şi-a dat acordul să fie filmat, cu atât mai mult ca video-ul să fie distribuit pe Internet, motiv pentru care a făcut o reclamaţie, iar spitalul a demarat o anchetă. Pentru e evita astfel de incidente, toate telefoanele mobile au fost interzise în incinta departamentului de chirurgie. Personalul medical găsit vinovat de indiscreţie riscă să fie suspendat sau chiar concediat.

Bărbatul a trecut cu bine de procedura medicală şi a fost externat la scurt timp după ce starea sa de sănătate a devenit stabilă.

Anul trecut, un alt bărbat, de această dată din China, a fost supus unei operaţii asemănătoare, în urma căreia chirurgii i-au scos din burtă un ţipar (peşte de apă dulce, stătătoare, n.r.) viu. Vieţuitoarea măsura 50 de centimetri şi cântărea un kilogram.

Sursa: click.ro
Foto: Esmeraldnoticias.com

Vizualizări: 614

Comentează