RM trebuie să bage la pușcărie marii corupți, după exemplul României // VIDEO

RM trebuie să bage la pușcărie marii corupți, după exemplul României // VIDEO

Amploarea dosarelor anticorupție din România și numărul în creștere al politicienilor corupți ajunși după gratii demonstrează cât de departe este România în lupta pe care a declarat-o împotriva corupției. Pentru a ajunge România din urmă, țara noastră trebuie să scape justiția de sub influența politicului și să înceapă cu anchetarea marilor corupți.

Declarații în acest sens au fost făcute aseară la Cabinetul de Umbră de la Jurnal TV. Arestarea fostului deputat PSD, Viorel Hrebenciuc, este ultimul exemplu sonor în acest sens. Acuzat de trafic de influență și spălare a banilor în scopul obținerii de foloase necuvenite, Hrebenciuc, numit de invitații emisiunii drept un fel de „Plahotniuc al României”, este considerat ca fiind arhitectul din umbră al afacerilor mafiei române.

„Sistemul judecătoresc din România a fost și el la cheremul politicului. După 2007 au fost presiuni mari din partea UE, a SUA și a Marii Britanii. Astfel cei implicați în acte de corupție, judecători, procurori și alții au fost eliminați și au venit oameni care au început să facă ordine. Apoi au purces la anchetarea marilor corupți. Sunt deja peste 20 de parlamentari care fac închisoare cu executare, peste opt miniștri, iar în ultimul caz, în dosarul Microsoft, președintele Băsescu a dat acceptul pentru investigarea a cinci miniștri din cei nouă care sunt incriminați. Nu mai vorbim de „marele Plahotniuc al României”, Viorel Hrebenciuc, care din 1990 și până acum este eminența cenușie a României”, a declarat jurnalistul Vasile Năstase.

Continuarea materialului şi video pe jurnal.md

Vizualizări: 146

Comentează