CNI, atacată în judecată: A refuzat să verifice averile lui Plahotniuc

CNI, atacată în judecată: A refuzat să verifice averile lui Plahotniuc

Averile ascunse ale oligarhului Vladimir Plahotniuc ar putea ajunge în instanță.

După ce Comisia Națională pentru Integritate a refuzat să iniţieze un control în privinţa prim-vicepreşedintelui PD, pe faptul nedeclarării vilei de lux din Franţa în perioada când era deputat, deputatul Grigore Petrenco a anunțat astăzi că va ataca decizia CNI în judecată.

„Această decizie a demonstrat încă o dată că această instituție nu este independentă și îndeplinește comenzi politice. Vreau să văd cât de repede dosarul va fi repertizat și investigat. Va fi un test pentru tot sistemul judecătoresc. Vom vedea cât de bine e reformat”, a declarat Petrenco, precizân că va ataca decizia CNI la Judecătoria Râșcani.

CNI a decis să nu inițieze un control în privinţa declarației pe avere a lui Plahotniuc întocmită pe timpul când acesta era deputat, argumentând că în urma unui control prealabil, nu a depistat divergenţe între informaţiile din declaraţie şi cele din bazele de date la care au acces.

Asta după ce presa a publicat mai poze cu locuinţa de peste hotare care ar aparţine oligarhului Vladimir Plahotniuc. Casa de pe malul lacului Geneva, situată un cartier de lux din orașul francez Sciez, are două niveluri și trei garaje, iar pe cutia poştală de la poarta conacului este inscripţionat numele soției lui Vladimir Plahotniuc, Oxana Childescu.

Mai mult, RISE Moldova a publicat mai multe imagini în care oligarhul este surprins în vizită la vila sa.

Ulterior, Grigore Petrenco a publicat pe un site de socializare şi un document eliberat de autorităţile din orașul francez Sciez, care ar demonstra că afaceristul şi-a cumpărat locuinţa în 2008.
Sursa: jurnal.md
Foto: jurnal.md

Vizualizări: 397

Comentează