Sturza, despre banii spălați prin RM: Presa britanică va cere sânge

Sturza, despre banii spălați prin RM: Presa britanică va cere sânge

Articolul din presa britanică despre „spălătoria” de miliarde de dolari prin sistemul judecătoresc din Republica Moldova este doar un început, pentru că jurnaliștii occidentali vor face să „curgă sânge”, scrie jurnal.md

Este declarația fostului premier Ion Sturza, după ce The Independent a publicat astăzi un amplu articol despre o schemă de spălare de 20 de miliarde de dolari din toată lumea, cu implicarea judecătorilor moldoveni.

„Curățirea vine din Europa! Opinia publică europeană prin mass-media independentă va taxa foarte dur Moldova pentru corupție, spălare de bani, contrabandă. Vine al nouălea val. Acest articol din The Independent este doar începutul. Jurnaliștii occidentali nu sunt politicienii oportuniști și fricoșii occidentali. Vor cere sânge, mult sânge”, comentează Sturza.

Omul de afaceri susține că politicienii au transformat Republica Moldova într-o țară de gangsteri ai secolului XXI și nu mai contează cine va câștiga alegerile parlamentare, pentru că țara noastră deja a ajuns în „istorie”.

„Ce a făcut Guvernul, sistemul judecătoresc, Banca Națională?! Citiți și veți vedea. Eu tot abordez subiectul de ani de zile, iar pentru asta sunt considerat cârcotaș și antieuropean. Mi-e rușine că sunt din Moldova, ai cărei lideri (și de stânga, și de dreapta!) au transformat-o într-o țară de gangsteri ai secolului XXI. Nu mai contează cine va „câștiga” alegerile. Am nimerit în „istorie”! Protagoniștii sunt bine cunoscuți. Poate ne lasă în pace și se duc să pescuiască la lacul Geneva sau să bea apă la Baden-Baden. Întrebare publică pentru Ambasada SUA la Chișinău. Pentru ce au fost cheltuiți peste 60 de milioane de dolari pentru proiectul Combaterea spălării banilor în Republica Moldova?”, conchide Sturza.
Foto: jurnal.md

Vizualizări: 445

Comentează