Plicuri cu bani, cartofi și computere: A început cumpărarea voturilor

Plicuri cu bani, cartofi și computere: A început cumpărarea voturilor

De la plicuri cu bani, pachete cu produse alimentare, saci cu cartofi, flori, cutii de bomboane, până la tehnică de calcul și cursuri gratuite de engleză. Astfel încearcă să cumpere alegătorii unele partide implicate în campania electorală pentru alegerile parlamentare de pe 30 noiembrie, informează jurnal.md

Un raport de monitorizare a cursei electorale a fost prezentat astăzi de Asociația Promo-Lex. Cel puţin patru candidaţi electorali au încercat să cumpere alegătorii, oferindu-le cadouri. Este vorba de PDM, PLDM, PL și PSRM.

Democrații s-au dovedit a fi cei mai „darnici”. Mai mulți oameni din raionul Drochia au primit plicuri cu câte 110 lei. În Chişinău, simpatizanții PDM au împărţit saci cu cartofi, iar la Ialoveni – pachete cu produse alimentare: covrigi, biscuiţi, făină, hrişcă şi ulei. La Hâncești, democrații au oferit mingi și ghiozdane în cadrul unei competiții sportive, iar la Bălți a amenajat un teren de joacă. Tot democraţii au oferit un laptop bibliotecii publice din Drochia, dar și câte un prânz gratuit pentru 200 de oameni.

Liberalii încearcă metode mai originale. Cel puțin 50 de persoane din Chișinău beneficiază de cursuri de engleză plătite de PL. Totodată, circa 300 de oameni au primit câte un ghiveci de flori şi cutii de bomboane. PL a mai organizat evenimente de inaugurare a două monumente în cel puţin două localităţi: Vârpova şi Selişte din Orhei. Costul fiecărui monument este de circa 15 mii de lei.

PLDM a oferit cadouri în raioanele Ialoveni, Soroca, Dubăsari. Liberal-democrații au donat o tablă interactivă cu proiector de 33 de mii de lei şi un calculator de peste 4 mii de lei. La Soroca, PLDM a oferit o masă de tenis şcolii de sport din oraş și a donat 80 de mii de lei pentru construcţia bisericii din satul Cocieri, Dubăsari.

PSRM a oferit premii băneşti în sumă de câte 5 mii de lei participanţilor unui concurs. Totodată, Renato Usatîi a dotat un bloc locativ din Bălţi cu 15 geamuri de termopan şi 3 uşi de intrare.

Raportul Promo-Lex se referă la perioada 25 septembrie -15 octombrie, iar în proces au fost implicați peste 70 de observatori delegați în fiecare centru raional.
Foto: actualitati.md

Vizualizări: 470

Comentează