Moldovenii vs. Europa și SUA

Moldovenii vs. Europa și SUA

Există o categorie de moldoveni cărora parcă le dai cu sare în ochi atunci când le vorbești despre SUA sau Europa. Mai că nu te mușcă, asemeni unei vulpi bolnave de rabie. Și nu-i interesează că le vorbești de nivel de trai, de civilizație, de cultură. Nu! SUA și Europa îs diavoli cu coarne și copite, care, dacă ajung pe superbele noastre meleaguri, o să ne omoare și o să ardă pe aici tot ce poate fi ars.

Cu toate acestea, ei sunt mereu în căutare de mărfuri și produse europene sau americane. Că le comandă de pe internet, că le sunt trimise de rude, nu contează, de peste hotare să fie. La fel e și cu vacanțele – munți, mări și țări care mai de care. Tot prin „spurcatele” de state europene. Nu am prea văzut să călătorească cineva prin taiga sau tundra. Să-și procure o „foaie” până la Soci sau Novorossiysk, să meargă la shopping la Astana sau Minsk.
Stimați moldoveni, vorba ceea a voastră: opredeliți-vă! Nu am nimic împotrivă, atunci când aveți o opinie diferită, dar fiți coerenți. Sau deja e o trăsătură moldovenească să stai cu fundul în două luntri?

Diana Zamurca

One Comment

  • =NUTZA lui CRISTIAN VASILE=
    20 octombrie 2014 | Permalink |

    NUMAI RE-UNIREA NOASTRA
    CU PATRIA-MAMA ROMANIA MARE EUROPEANA
    ESTE SALVAREA DE OCUPATIA RUSEASCA
    SI RE-VENIREA LA NORMALITATE !

Comentează