Scumpirea carburanților, la Guvern: „În Europa scade, la noi e invers”

Scumpirea carburanților, la Guvern: „În Europa scade, la noi e invers”

În timp ce barilul la petrol a scăzut pe piața internațională, în Republica Moldova carburanții se scumpesc. Problema a fost discutată astăzi la Guvern. Premierul Iurie Leancă a cerut aprobarea de urgență a metodologiei privind aprobarea prețurilor la produsele petroliere.

„În 2-3 luni barilul la petrol a scăzut de la 111 dolari, la 96. Este o scădere semnificativă. În toată Europa scade, numai în Republica Moldova crește. Cică pe fundalul deprecierii leului. Constat o chestie care nu se explică logic. La noi în țară totul e invers decât pe plan regional”, a declarat Iurie Leancă, citat de jurnal.md

Leancă s-a arătat nemulțumit și de faptul că reprezentanții ANRE nu sunt prezenți la ședința Guvernului. „Să precizați dacă vin cei de la ANRE. Ori vin tot timpul, ori deloc”, a mai spus Leancă.

Precizăm acum două săptămâni mai multe stații PECO au afișat prețuri mai mari pentru benzină și motorină. Litrul de benzină costă în medie cu 30 de bani mai mult, iar motorina s-a scumpit cu 20 de bani.

Astfel, prețul pentru un litru de benzină cu cifra octanică 98 a fost majorat de la 18 lei 75 de bani până la 19 lei 7 bani, iar pentru benzina cu cifra octanică 95 de la 18 lei 65 de bani până la 18 lei 94 de bani. Motorina s-a scumpit de la 17 lei 37 de bani până la 17 lei 57 de bani.
Foto: jurnal.md

Vizualizări: 212

Comentează