5 ceaiuri care vindecă răceala

5 ceaiuri care vindecă răceala

Răcela de sezon vine la pachet cu simptome supărătoare, printre care tusea, răguşeala sau migrena. Pentru ele, cele mai bune leacuri sunt ceaiurile din plante. Iată care sunt cele mai potrivite infuzii.

Pătlagina, pentru tuse expectorantă. Ceaiul de pătlagină e potrivit pentru persoanele care tuşesc. Preparaţi o infuzie din 250 ml apă clocotită la care se adaugă 5g de plantă uscată, mărunţită. Se acoperă 5 minute, după care se strecoară şi se consumă caldă, îndulcită cu miere. Consumaţi 2 căni pe zi, nu mai mult de 10 zile.
Ceaiul de maghiran elimină toxinele. Se administrează sub formă de infuzie: la o cană de apă clocotită se pun între o linguriţă şi jumătate şi patru linguriţe de pulbere de maghiran. Se lasă vasul acoperit 15-20 de minute, după care se strecoară. Îndulcit cu miere, ceaiul se bea întotdeauna fierbinte. La 10-15 minute vom transpira, eliminând din abundenţă toxine, în timp ce sinusurile se vor decongestiona. În cazul în care gripa s-a declanşat, ceaiul se va bea numai în afara perioadelor de febră, cu aceeaşi frecvenţă, timp de o zi.
Busuiocul energizează organismul. Administrat tot sub formă de ceai fierbinte cu miere, revitalizează rapid organismul şi ne înviorează, ajutându-ne, de asemenea, să stopăm procesul gripal în orice fază a sa, dar mai ales în faza de debut. Se bea cald, înghiţind lent şi lăsându-l să alunece pe gât, abţinându-ne să mâncăm în timpul tratamentului. O doză de şoc constă în 6-7 căni cu infuzie de busuioc, băute la intervale de 15-30 de minute una de alta.
Răguşeala trece cu ceai de soc. Se prepară o infuzie din 1 linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 5 minute, se beau 2 căni pe zi, se consumă cald, timp de 10-12 zile sau mai mult, până la dispariţia răguşelii.
Infuzia de mere scade febra. Gustoasele mere nu sunt doar „furnizoare” de vitamine. Coaja lor are câteva efecte miraculoase pentru organismul nostru. Dacă vă simţiţi rău din cauza răcelii, preparaţi un ceai calmant din cojile uscate de mere. Acesta alungă eficient febra şi aduce somnul, iar pe deasupra are şi un gust foarte bun.
Sursa: click.ro
Foto: Shutterstock

Vizualizări: 546

Comentează