Brigitte Bardot: de la femeia fatală a anilor ‘60 la „mama“ câinilor vagabonzi

Brigitte Bardot: de la femeia fatală a anilor ‘60 la „mama“ câinilor vagabonzi

În ultima vreme, a trăit retrasă, însoţită de animalele ei de companie, în peisajul liniştit al sudului Franţei. Imaginea ei de-acum nu mai are nimic de-a face cu cea din anii ‘50 sau ’60, când frumuseţea ei părea nepământeană, asta şi pentru că actriţa a refuzat să se împotrivească procesului normal al îmbătrânirii, prin intervenţii estetice de tot felul. Duminică, legendara actriţă franceză va împlini 80 de ani frumoşi.

“Dacă nu aş fi fost acea Brigitte Bardot care era cunoscută în lumea întreagă, nu aş fi putut să fac niciodată nici măcar a zecea parte din ceea ce fac acum pentru binele animalelor”, declară fosta actriţă franceză.

Născută pe 28 septembrie 1934, Brigitte Bardot a jucat în peste 50 de filme, dintre care multe lipsite de valoare, dar şi în câteva capodopere, precum “En cas de malheur”, de Claude Autant-Lara şi “Dispreţul/ Le Mépris”, de Jean-Luc Godard. În 1956, a impresionat pe marele ecran într-un film conceput de soţul ei, cineastul Roger Vadim – “Şi Dumnezeu… a creat femeia/ Et Dieu… créa la femme”.

brigitte bardot

În acel film, actriţa dansează şi execută un număr de mambo febril, pasional şi sugestiv, permiţând fustei sale lungi să se deschidă până la nivelul taliei. Acea scenă a generat un scandal uriaş în epocă, iar filmul a fost interzis în Statele Unite şi în alte câteva ţări.

Totuşi, filmul a permis crearea unei legende, iar B.B. a fost desemnată, la acea vreme, cea mai frumoasă femeie din lume. Romanciera Simone de Beauvoir scria despre ea: “Merge în picioarele goale, refuză ţinutele elegante, bijuteriile, parfumurile, machiajul, toate acele artificii (…) Face ceea ce îi place şi acest lucru este tulburător.”
Vezi de ce şi când a renunţat la cariera cinematografică, unde trăieşte în prezent şi ce face.
Sursa: click.ro

Vizualizări: 353

Comentează