Cele mai bune leacuri cu măceşe

Cele mai bune leacuri cu măceşe

Bogate în vitamina C şi recomandate în curele de detoxifiere! Măceşele sunt adevărate minuni din natură. Nu e de mirare că medicina tradiţională le ţine la mare preţ! 

Combat infecţiile

Măceşele sunt o sursă excelentă de vitamina C, armă redutabilă împotriva diverselor infecţii şi viroze de sezon. Este folositoare şi în combaterea asteniei şi oboselii. Ai nevoie de 2 linguri de măceşe uscate şi mărunţite, pe care le laşi la macerat într-un litru de apă rece. Apoi, pui la fiert, strecori totul şi bei. Infuzia poate fi folosită şi pentru a alina diversele neplăceri digestive.

Întăresc imunitatea

Prepară şi tu o supă după model suedez. Zdrobeşti fructele, după ce le-ai înlăturat „mustăţile“, şi le fierbi circa 10 minute. Pasezi, pui din nou pe foc şi, când lichidul atinge punctul de fierbere, îngroşi zeama cu 4 linguri de amidon de cartofi sau cu 4 linguri de făină. Condimentezi după gust. Consumi supa caldă sau rece.

Combat disfuncţiile urinare

În China, fructele măceşului sunt folosite contra disfuncţiilor aparatului urinar. Ai nevoie de 2 linguri de seminţe de măceşe, peste care torni o cană cu apă şi laşi la macerat peste noapte. Strecori apoi, păstrezi lichidul rezultat, iar seminţele le fierbi circa 10 minute. Laşi să se răcească, strecori, amesteci lichidul obţinut cu cel de dinainte. Îl bei pe parcursul unei zile, timp de 2 săptămâni.

Opresc diareea

Prepară o infuzie de 30-50 g fructe într-un litru de apă. Mai poţi tăia fructele bucăţi, lăsându-le la macerat o noapte, în apă rece. Strecoară, adaugă un pic de miere. Bea infuzia sau maceratul pe parcursul unei zile.

Cum le foloseşti

Înainte de a folosi măceşele, urmează paşii de mai jos:

– Taie cele două extremităţi „mustăcioase“, folosind o foarfecă

– Prepară fructul rapid, acoperind vasele, ca să limitezi pierderile de vitamina C

– Strecoară măceşele printr-un strat gros de tifon, pentru a elimina resturile de „mustăţi“ care sunt iritante.

– Cum fructele sunt acide, foloseşte ustensile şi vase din lemn şi din oţel inoxidabil.
Sursa: click.ro
Foto: click.ro