Un avocat cere demisia a trei procurori; „Protejează un torționar”

Un avocat cere demisia a trei procurori; „Protejează un torționar”

Procurorul-șef al sectorului Râșcani, Igor Popa, adjunctul său, Mihail Pascal, și procurorul Ion Brânză trebuie să fie demiși pentru că îl protejează pe polițistul care a bătut cu bestialitate un minor de 11 ani, chiar pe holurile unui liceu din capitală.

Acuzațiile au fost lansate astăzi de avocatul Ana Ursachi, după ce Procuratura sectorului Râșcani a decis să închidă cauza penală în care figura Vladimir Caramuşca. Deşi expertiza medico-legală a arătat că băiatul a fost agresat şi mai mulţi martori au asistat la scena cu pricina, procurorii susţin că probele administrate în dosar nu au fost suficiente.

„Procuratura a avut nerușinarea să claseze dosarul și să-l scoată de sub urmărire penală pe Vladimir Caramuşca. Procurorul care a instrumentat cazul, Ion Brânză, a ignorat cu desăvârșire declarațiile mai multor martori, copii minori. A pus la baza ordonanței sale niște date incerte, pe care nu le-a verificat. Procurorul Brânză mi-a recunoscut într-o discuție privată că este presat de cineva din Procuratura Generală, care-l protejează pe Vladimir Caramuşca. Tot el mi-a spus că nu se va reuși rezolvarea acestui caz atât timp cât e la Procuratura Râșcani, condusă de Igor Popa. Acesta, împreună cu persoana misterioasă de la PG, va acoperi acest dosar și nu va permite ca în privința polițistului care a bătut un copil să fie instrumentat cazul și trimis în judecată. Igor Popa trebuia să fie demis încă de pe vremea când a protejat torționarii din aprilie 2009. Azi el a protejat un singur torționar care a bătut un copil și a profanat o școală pentru că și-a permis să facă acest lucru în fața copiilor”, a declarat Ana Urscahi.

Continuarea pe jurnal.md