Nicoleta Nucă: „Nu am idoli!” // FOTO/VIDEO

Nicoleta Nucă: „Nu am idoli!” // FOTO/VIDEO

R. Moldova este o ţară mică, însă cu mulţi oameni talentaţi şi creativi! În acest număr, APROPO vă spune povestea Nicoletei Nucă, o șarmantă basarabeancă ce-i cucereşte pe italieni cu melodiile şi talentul cu care a înzestrat-o Dumnezeu. La cei 20 de ani ai săi, are numeroase premii la activ, însă, cum este o fire modestă, nu-i place să facă vâlvă în jurul succesului internaţional de care se bucură.

Nicoleta cântă de mică, iar talentul şi-l manifesta în mod special atunci când părinţii săi, Indira şi Nicolae Nucă, o duceau să-şi petreacă vacanţa de vara de la bunici. Vocea de aur a basarabencei noastre, de care italienii s-au îndrăgostit, este darul lui Dumnezeu! Nimeni din familia ei nu are nicio tangenţă cu muzica, iar mama sa a dus-o la un profesor de muzică după ce o vecină i-a spus că Nicoleta este un talent.
„Străbunelul meu construise un leagăn în ogradă, iar eu când mă dădeam în el, mă simţeam ca o divă. Cântam toată ziua, bunicii mă rugau să tac şi mă întrebau dacă nu mă doare gura să fredonez melodii de dimineaţa până-n noapte. O vecină i-a spus mamei care a venit să mă ia acasă că am talent şi a sfătuit-o să mă ducă la un muzician ca să mă asculte. Şi de atunci a pornit totul”, îşi aduce aminte Nicoleta Nucă.

Mama, omul din spatele său

1Prima sa apariţie scenică a avut-o la şase ani, ca mai apoi părinţii să o înscrie la studioul muzical al regretatului Anatol Roşcovan. Iar roadele nu au întârziat să apară. Pe când avea opt ani, a participat la „Steluţele Elatului” unde s-a ales cu Premiul Mare. Au urmat numeroase festivaluri şi concursuri naţionale, dar şi internaţionale. Când avea 10 ani, tatăl său a fost trimis în misiune diplomatică şi toată familia s-a mutat cu traiul la Roma.
„Am stat trei ani, iar în toată această perioadă, nu m-am lăsat de muzică. Am mers la o şcoală de canto, iar pe când aveam 13 ani am revenit în ţară. În acelaşi an, am participat la Festivalul „Steaua Chişinăului”, unde am luat Marele Premiu. Au urmat alte festivaluri naţionale şi internaţionale, iar acum patru ani, am venit în Italia, unde tata era, din nou, în misiune diplomatică. El a revenit în ţară acum un an, însă eu şi mama ne-am mutat la Milano. Am decis să rămânem acolo pentru mine. Mama este omul din spatele meu şi îngerul care mă supraveghează”, ne povesteşte chişinăueanca.
Nicoleta îşi face studiile la o instituție privată de muzică şi continuă să participe la concursuri. Basarabeanca recunoaşte că îi este greu să se integreze în lumea muzicii italiene.
„Lumea este destul de rea. Nu te primeşte imediat. Însă eu am avut un avantaj: vorbeam foarte bine italiana şi nu aveam accentul de persoană străină venită în ţara lor. Deseori sunt întrebată din ce regiune a Italiei sunt. Eu le zâmbesc şi le răspund că-s din R. Moldova. Mă mândresc cu ţara mea, de care lumea merită să ştie. Suntem o ţară mică, dar cu multe valori, cât nu au multe alte ţări luate împreună”, susţine interpreta.

„Nu sunt un copil de bani gata”

1asDeşi este singurul copil al soţilor Nucă, Nicoleta nu face parte din categoria odraslelor cărora li se dă totul fără a face nimic. Aceasta recunoaşte că a fost educată sever şi că atunci când era mică, de multe ori se întreba de ce unii părinţi îşi alintă atât de mult copiii, pe când ai ei sunt duri cu ea: „Acum, când am crescut, le sunt recunoscătoare. M-au format într-un mod mai matur, mai responsabil. Primind așa o educație, am devenit mai responsabilă. Mie nu mi s-a dat nimic în exces. Să fi fost un copil de bani gata, aveam acum CD-uri şi videoclipuri cât duce carul. Dar eu vreau să mă descurc pe cont propriu. Poate vara aceasta, cât mai stau în Chişinău, voi înregistra o melodie. Mai pregătesc o surpriză frumoasă de care veţi afla în curând”.
Nicoleta Nucă spune că nu are idoli şi că pe artiştii de talie internaţională îi consideră mai mult nişte profesori, de la care are ce învăţa.
La întrebarea cu cine ar vrea să cânte în duet, basarabeanca a zăbovit să ne răspundă, pentru ca într-un final să ne dea un nume: Ştefan Bănică jr.

2as35


Lena NEGRU
Foto: Arhiva personală a Nicoletei Nucă

4 Comentarii

  • Nume
    4 septembrie 2014 | Permalink |

    una dintre cele mai indrajite interprete din moldova,e super-bravo !!!

  • Nume
    4 septembrie 2014 | Permalink |

    privesc si privesc si privesc acest videoklip si nu ma mai satur de ei.Sunt Superbi si vocile super

    https://www.youtube.com/watch?v=Mk6CQnmxngw

  • Nicoleta Nuca la Eurovision!!!
    4 septembrie 2014 | Permalink |

    Iata cine trebuie sa ne reprezinte moldova la eurovision,o voce superba si interpreta e tare simpaticutsa !

  • 29 noiembrie 2014 | Permalink |

    frumoasa ,talentata si inteligenta , le da lectie celor din juriu,cred ca si ei in sinea lor recunosc ca nu se pot ridica la nivelul Nicoletei,nu avem nici un cantaret in Romania de talia ei .BRAVO NICOLETA ,SUCCES IN CONTINUARE SI SA CASTIGI X FACTOR

Comentează