Mâncarea sărată distruge pielea!

Mâncarea sărată distruge pielea!

Alimentaţia joacă un rol important pentru sănătate. Aşa că dacă nu ai o dietă echilibrată, acest lucru se va reflecta şi pe pielea ta. Specialiştii americani în dermatologie au întocmit o listă cu alimentele de evitat dacă îţi doreşti un ten frumos şi sănătos.

Dulciuri. Consumate în cantităţi prea mari, moleculele de zahăr nu mai pot fi procesate de celulele organismului şi se acumulează în compuşi care în timp duc la distrugerea colagenului din piele. Acesta este proteina care conferă fermitate pielii. Mai mult,dulciurile nu sunt bune nici pentru dinţi: duc la acumularea de bacterii şi ulterior la apariţia cariilor.

Carnea procesată, din care fac parte cârnaţii, crenvurştii şi şunca, este la rândul ei dăunătoare. Aceste produse conţin conservanţi şi sulfiţi, care pot duce la inflamaţii ale pielii şi accelerează procesul de îmbătrânire.În plus, conţin multă sare. O soluţie este înlocuirea cărnii procesate din sandvişuri cu carne de pui sau de curcan.

Alimentele sărate sunt un alt produs pe care trebuie să-l eviţi. Chiar dacă nu pui multă sare în măncare, toate conservele conţin sare, iar consumul duce la reţinerea de lichide în organism. Astfel apare aspectul „pufos” al pielii. Soluţii de urgenţă în acest caz: bea cât mai multă apă şi aplică local creme care conţin cafeină.

Alcoolul are şi el un efect negativ asupra pielii deoarece afectează ficatul. Iar acest organ este esenţial pentru o piele curată. Ficatul elimină toxinele care ar afecta pielea. Dacă acestea se acumulează în ficat apar probleme dermatologice: acnee, riduri, rozacee.

Carnea preparată la grătar, mai exact urmele de arsură de pe carne, conţin hidrocarburi care provoacă inflamarea pielii şi care distrug colagenul. Astfel, dacă nu poţi trăi fără carnea la grătar, nu renunţa total la ea, doar ai grijă să răzuieşti orice urmă de arsură de pe friptură înainte să o mănânci.

Sursa: click.ro
Foto: shutterstock