Fiica lui Ion Raţă are toate şansele să devină un artist de talie internaţională. Ce spune artistul! // VIDEO

Fiica lui Ion Raţă are toate şansele să devină un artist de talie internaţională. Ce spune artistul! // VIDEO

Aşchia nu sare departe de trunchi nici în familia lui Ion Raţă. Fiica membrului formaţiei „Catharsis” urmează calea părinţilor săi. Într-un filmuleţ postat pe Youtube, adolescenta cântă demenţial melodia lui Alex Clare, „Too Close”. Ruxanda are un talent deosebit şi o voce de care sigur vom mai auzi.

Ruxanda Raţă a moştenit talentul muzical al tatălui ei şi are toate şansele de a deveni un artist de talie internaţională. Tânăra de doar 20 de ani a uimit internauţii cu o voce puternică şi un timbru unic. Contactat de APROPO, Ion Raţă ne-a spus că nici el, nici soţia sa, care tot are tangenţe cu muzica, nu şi-au obligat fiica să facă muzică.

Ion Rata„Sunt tipul de om care crede că toate lucrurile trebuie să se întâmple la locul şi timpul lor. Am lăsat-o să-şi trăiască copilăria, adolescența, iar acum, dacă-şi doreşte foarte mult, va cânta. I-am spus că în acest domeniu, pâinea nu se câştigă atât de uşor, însă dacă-i place, atunci o voi ajuta cu ce pot. Atunci când are nevoie de un sfat, apelează la mine şi la maică-sa, care are studii în domeniul artei. Ruxanda încă nu s-a lansat în muzică, este în curs de autoinstruire. Studiază mult, ia lecţii de pian, a mers şi la ore particulare de canto, deja rămâne să decidă ea ce drum va alege”, ne-a declarat artistul.

„Dorul de fraţi”

Recent, în cadrul campaniei „Eu aduc Europa acasă”, Ion Raţă a lansat o nouă melodie. Versurile la piesa „Dorul de fraţi” sunt scrise de Ala Mândâcanu, iar aranjamentele muzicale îi aparţin lui Alex Calancea.
„Am cântat pentru diaspora din Bologna, Atena, Lisabona şi Roma, iar în cadrul spectacolelor, am lansat şi melodia. Ala Mândâcanu, care se află de mulţi ani în Canada, mi-a trimis pe e-mail versurile. Mi-au plăcut şi am decis, cu ajutorul lui Alex Calancea, să le dau o haină muzicală. Este un cântec reuşit, zic eu, care a ajuns la inimile celor aflaţi la muncă în străinătate şi care duc dorul celor dragi. Cu părere de bine, eu şi fraţii mei nu suntem despărţiţi, suntem cu toţii în ţară şi avem posibilitatea să ne vedem ori de câte ori ne dorim”, ne povesteşte Ion Raţă.
Artistul susţine că în cadrul turneului a citit în ochii semenilor noştri dorul enorm de ţară, de casă: „Am văzut şi lacrimi! Mulţi dintre ei ne-au spus că vor să revină acasă, alţii s-au stabilit bine-mersi şi nu au de gând să se mai întoarcă în R. Moldova. A fost un turneu frumos”.
La sfârşitul lui august, Ion Raţă şi familia sa vor merge în mult aşteptata vacanţă de vară pe care au decis să o petreacă la mare.


L.N.
Foto: Facebook