Embargoul și lenea

aRușii au instituit embargo moldovenilor. Ce fac cei din urmă? Consumatorii își aduc aminte că au mere, pere și struguri. Mă scuzați, dar până acum ce ați făcut? Ați cumpărat fructe și legume de import? Cum așteptam vara și toamna pentru a mânca fructe și legume autohtone cu kilogramele, așa fac și în continuare. Nu s-a schimbat nimic.
Guvernul va prepara cea mai mare plăcintă cu mere din istoria Moldovei. Frumoasă iniţiativă, doar că nu este destul. Copiii la grădiniţe și soldaţii vor avea zilnic pe masă câte un măr. Mă întreb, pentru asta era nevoie de embargo?! De ce magazinele rămân pline de sucuri de import la preț de 40-50 de lei, când le avem pe ale noastre, atât de gustoase, cu 16 lei? Producătorii ar trebui să se reorienteze spre alte piețe mari. Dar nu vor. În Europa fructele și legumele noastre ar avea mare succes. E nevoie pur și simplu de mai mult efort din partea producătorilor noștri. Atât! Dar nu vor și gata. Mort-copt, vor în Rusia, de parcă e unsă cu miere!

În Europa am mâncat pere din Africa de Sud. Africanii pot, iar moldovenii, nu!

Diana ZAMURCA

Vizualizări: 1178

2 Comentarii

  • =Ioana Unionista dela Pepeni=
    18 august 2014 | Permalink |

    ACTIUNEA2012 UNIONISTA:
    Doua Luni ale Tricolorului Românesc
    12 August – 12 Octombrie 2014

    si doua Marsuri Unioniste:
    - Chisinau: Duminica, 14 Septembrie
    - Bucuresti: Duminica, 12 Octombrie
    ––––––––––––––––––––––––––––
    O campanie de promovare a unităţii naţionale “Lunile Tricolorului” se va desfăşura în perioada 12 august – 12 octombrie, când o serie de evenimente vor fi organizate pe ambele maluri ale Prutului, printre care distribuirea de panglici tricolore şi materiale informative, şcoli de vară, tombole şi flashmob-uri în marile oraşe şi marşuri unioniste în cele două capitale româneşti: Chişinău şi Bucureşti.

    Tricolorul lung de 150 de metri va fi desfăşurat în zece oraşe din România, printre care Iaşi, Bârlad, Cluj-Napoca, Braşov, Galaţi, Călăraşi, iar în final va ajunge la Chişinău, unde în 14 septembrie va fi organizată o amplă manifestaţie stradală.

    De la Chişinău, tricolorul se va întoarce la Bucureşti, unde va fi desfăşurat în 12 octombrie 2014, în cadrul unei acţiuni la care sunt aşteptate să participe 15.000 de persoane.
    Iniţial, drapelul tricolor cusut în Republica Moldova a avut o lungime de 300 de metri, el fiind tăiat în două pentru a “parcurge România la est şi la vest” şi va fi Re-Unit la Chişinău.

    “Tricolorul este un simbol comun al celor două state româneşti, România şi Republica Moldova, şi el trebuie să ne RE-Unească. Avem aceleaşi tradiţii, aceeaşi credinţă, limbă şi istorie. Pornim cu acest steag imens din inima României, de aici, de la Izvoru Mureşului, iar pe 14 septembrie va fi desfăşurat la Chişinău. Tinerii din Republica Moldova îşi doresc RE-Unirea cu Patria Mamă şi vrem să transmitem un mesaj clar către clasa politică de la Bucureşti şi de la Chişinău: trebuie să ţină cont de părerea noastră şi de acest tricolor care ne aduce împreună”, a declarat George Simion, copreşedintele executiv al Platformei Civice Acţiunea 2012, care a iniţiat acţiunea.

    http://www.youtube.com/watch?v=Ws-cHOmMGHs&list=PL96046D68FDCC64FD

    compozitorul
    Ciprian Porumbescu/1853-1883/:
    “Atunci, fraților, când va fi să mor,
    Să-mi puneți pe mine
    Mândrul nostru tricolor”

    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

    ===== BUCOVINA DE NORD =====
    ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
    —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

    TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
    ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !
    =====================================

  • 19 august 2014 | Permalink |

    Se vede ca nu ai idei de ce vorbesti. Esti cu capul in nori, nu esti capabila sa faci niste calcule simple. Spunemi te rog, de unde o sa eie Guvernul nostru bani pentru a achita suma necesara taranilor, ca ei la randul lor sa livreze marfa in gradinite si la soldati?Ai vre-o ideie cat ii costa un kg de mere pe taranii nostri? Stii cat muncesc anul imprejur? Daca ai vedea-o pe mama-ta muncind la pamant nu ai scrie prostii. De ce au tacut taranii, asta intrebi tu? Ca chiar daca se rascoala nimeni nu-i asculta. Iti doresc tie si familiei tale sa munciti un an pe gratis, plus sa investiti sume enorme de bani fara a avea venit, apoi sa scrii articole.

Comentează