De ce vin unii moldoveni în America?

aDe când am venit în SUA, mi-am schimbat complet modul de viaţă – nu port tocuri, nu mă dichisesc atunci când ies din casă, îmi vopsesc rar unghiile, părul. Ultima oară m-am machiat luna trecută. Energia mea e toată investită în visuri, planuri de viaţă şi speranţe. Rochiile şi tendinţele modei le-am lăsat pentru mai târziu, atunci când va fi nevoie de ele, cu adevărat. Mă gândeam că prin astfel de transformări trec mai toate moldovencele până s-a întâmplat ca să mă sune o fostă colegă de serviciu, care s-a mutat de curând în State, dornică şi ea de schimbări majore pe plan profesional. Mi-a povestit că, în cartierul newyorkez în care locuieşte, a cunoscut mulţi moldoveni stabiliţi de ani buni aici. Din păcate, faptul că a avut ocazia să-i întâlnească nu a bucurat-o mai deloc. Întâlnirile cu aceştia sunt plictisitoare, se pare că unii compatrioţi de-ai noştri continuă să ducă acelaşi mod de viaţă de acasă. Unele moldovence cheltuie ultimii bani pe coafură, machiaj profesionist, haine după ultima modă, frecventează concertele maneliştilor. Toate acestea în timp ce după cinci ani de trai în State, nu cunosc mai deloc engleza întrucât muncesc şi locuiesc în cartierele ruseşti.

De ce atunci vin moldovenii în SUA?

Ana MARDARE

Vizualizări: 1800

One Comment

  • =Un Gringo Unionisto=
    15 august 2014 | Permalink |

    ACTIUNEA2012 UNIONISTA:
    Doua Luni ale Tricolorului Românesc
    12 August – 12 Octombrie 2014

    si doua Marsuri Unioniste:
    - Chisinau: Duminica, 14 Septembrie
    - Bucuresti: Duminica, 12 Octombrie
    ––––––––––––––––––––––––––––
    O campanie de promovare a unităţii naţionale “Lunile Tricolorului” se va desfăşura în perioada 12 august – 12 octombrie, când o serie de evenimente vor fi organizate pe ambele maluri ale Prutului, printre care distribuirea de panglici tricolore şi materiale informative, şcoli de vară, tombole şi flashmob-uri în marile oraşe şi marşuri unioniste în cele două capitale româneşti: Chişinău şi Bucureşti.

    Tricolorul lung de 150 de metri va fi desfăşurat în zece oraşe din România, printre care Iaşi, Bârlad, Cluj-Napoca, Braşov, Galaţi, Călăraşi, iar în final va ajunge la Chişinău, unde în 14 septembrie va fi organizată o amplă manifestaţie stradală.

    De la Chişinău, tricolorul se va întoarce la Bucureşti, unde va fi desfăşurat în 12 octombrie 2014, în cadrul unei acţiuni la care sunt aşteptate să participe 15.000 de persoane.
    Iniţial, drapelul tricolor cusut în Republica Moldova a avut o lungime de 300 de metri, el fiind tăiat în două pentru a “parcurge România la est şi la vest” şi va fi Re-Unit la Chişinău.

    “Tricolorul este un simbol comun al celor două state româneşti, România şi Republica Moldova, şi el trebuie să ne RE-Unească. Avem aceleaşi tradiţii, aceeaşi credinţă, limbă şi istorie. Pornim cu acest steag imens din inima României, de aici, de la Izvoru Mureşului, iar pe 14 septembrie va fi desfăşurat la Chişinău. Tinerii din Republica Moldova îşi doresc RE-Unirea cu Patria Mamă şi vrem să transmitem un mesaj clar către clasa politică de la Bucureşti şi de la Chişinău: trebuie să ţină cont de părerea noastră şi de acest tricolor care ne aduce împreună”, a declarat George Simion, copreşedintele executiv al Platformei Civice Acţiunea 2012, care a iniţiat acţiunea.

    http://www.youtube.com/watch?v=Ws-cHOmMGHs&list=PL96046D68FDCC64FD

    compozitorul
    Ciprian Porumbescu/1853-1883/:
    “Atunci, fraților, când va fi să mor,
    Să-mi puneți pe mine
    Mândrul nostru tricolor”

    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

    ===== BUCOVINA DE NORD =====
    ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
    —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

    TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
    ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !
    =====================================

Comentează