Preşedinta Braziliei: Ceea ce se întâmplă în Gaza este un MASACRU

Preşedinta Braziliei: Ceea ce se întâmplă în Gaza este un MASACRU

Preşedinta Braziliei, Dilma Rousseff, a calificat luni drept “masascru” şi acţiune “disproporţionată” ofensiva israeliană în Fâşia Gaza, soldată deja moartea a peste 1.000 de palestinieni.

Ceea ce se întâmplă în Gaza este ceva periculos. Nu cred că acesta ar fi un genocid, însă consider că este un masacru (…). Este vorba de o acţiune disproporţionată“, a afirmat preşedinta în cursul unei dezbateri organizate de cotidianul Folha de Sao Paulo, citat de antena3.ro

Diplomaţia braziliană a condamnat deja săptămâna trecută “utilizarea disproporţionată” a forţelor israeliene şi l-a rechemat pe ambasadorul său de la Tel Aviv pentru consultări, scrie AFP.

Conflictul dintre Israel şi Hamas a cunoscut o escaladare dramatică luni, după moartea unor copii palestinieni şi atacuri soldate cu morţi împotriva armatei israeliene.

În numele umanităţii, violenţa ar trebui să înceteze“, a îndemnat luni secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, în timp ce principalii lideri occidentali, inclusiv Barack Obama, şi-au exprimat voinţa de a “creşte presiunile” pentru a parveni la o încetare a focului în Fâşia Gaza.
Foto: antena3.ro

Vizualizări: 131

Comentează