Ioniță nu a acționat de unul singur; Câștigă sabotorii eurointegrării

Ioniță nu a acționat de unul singur; Câștigă sabotorii eurointegrării

Acuzațiile lansate de liberal-democratul Veaceslav Ioniță fac parte dintr-un plan menit să destabilizeze partidul pe care îl reprezintă și guvernul, în ajunul campaniei electorale. Acesta are scopul de a atribui guvernării o imagine coruptă, iar cei care de fapt trag sforile sunt sabotorii procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. 

De această părere este analistul politic de la Fundația Jamestown şi Eurasia Daily Monitor, Vladimir Socor, unul dintre cei mai importanți observatori ai spațiului est-european.

Solicitat de Jurnal.md să comenteze acuzațiile de corupție înaintate de Ioniță în adresa guvernului, Vladimir Socor a accentuat că acesta nu și-a argumentat discursul din punct de vedere economic și că, cel mai probabil, deputatul nu a acționat de unul singur.

„Acuzațiile aduse de Ioniță au un caracter tehnic. Este vorba despre TVA, neaplicarea căreia, în opinia sa, ar putea duce la aranjamente de corupție. El nu a oferit niciun exemplu concret. Afirmațiile sale sunt foarte largi și nesusținute prin nimic. În general a fost o apariție bizară, foarte greu de explicat. Faptul că dânsul a avut acest acces cu privire la problemele de familie în același moment în care formula acuzații în adresa guvernului înseamnă că a pierdut controlul emoțional și pisihic. Cine dorește la începutul campaniei electorale să discrediteze acest partid prin declarații complet nefondate și lansate într-un mod cu totul necontrolat? Ioniță rămâne dator cu o mulțime de explicații. El nu pare să fi acționat în mod independent”, a declarat expertul politic.

Continuarea materialului pe jurnal.md
foto: icds.ee

Vizualizări: 370

Comentează