Doi moldoveni, anchetați în România pentru un microbuz furat în Italia

Doi moldoveni, anchetați în România pentru un microbuz furat în Italia

Doi bărbați cu dublă cetățenie moldovenească și română au fost reținuți seara trecută la punctul de trecere a frontierei Sculeni cu un microbuz declarat furat în Italia, informează jurnal.md

Poliţiştii de frontieră ieşeni au inițiat o procedură penală pe numele celor doi care s-au prezentat în P.T.F. Sculeni – I.T.P.F. Iaşi cu un microbuz Mercedes Benz Sprinter, declarat furat în Italia în 2010, pentru care au prezentat la control un certificat de înmatriculare declarat furat tot din Italia, în 2013.

Unul dintre suspecți, în vârstă de 37 ani, se afla la volanul microbuzului, iar alături călătorea ca pasager celălalt individ, în vârstă de 41 ani, proprietarul declarat al vehiculului. Bărbaţii au declarat că nu au știut că certificatul de înmatriculare şi autovehiculul sunt declarate furate.

Autoritățile române au întocmit un dosar penal pentru furt şi punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare și altă acțiune penală pentru complicitate la furt.

Autoturismul, în valoare de aproape 18 mii de lei românești a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.
Foto: nettiauto.com (poză simbol)

Vizualizări: 234

Comentează