UE cere o anchetă ‘rapidă’ privind atacul israelian asupra școlii ONU din Fâșia Gaza

UE cere o anchetă ‘rapidă’ privind atacul israelian asupra școlii ONU din Fâșia Gaza

Uniunea Europeană a cerut vineri o ‘anchetă rapidă’ privind tirul de obuz israelian lansat joi împotriva unei școli ONU, care a făcut 15 morți și 200 de răniți, relatează AFP.

‘Cerem o anchetă internațională imediată și completă privind acest incident’, a declarat Maja Kocijancic, purtător de cuvânt al șefului diplomației UE.

‘Acesta este a patra oară când Agenția pentru ajutorarea refugiaților palestinieni (UNRWA) este vizată de tiruri’, a subliniat purtătorul de cuvânt, care a ‘cerut tuturor părților să respecte inviolabilitatea și integritatea UNRWA’.

UE insistă, de asemenea, asupra necesității de a realiza ‘coridoare umanitare’ pentru a permite civililor care doresc acest lucru să se refugieze din calea luptelor.

‘Suntem extrem de preocupați de escaladarea violențelor în Fâșia Gaza’, unde bilanțul ofensivei israeliene depășește 820 de morți, între care peste 190 de copii, a afirmat, de asemenea, purtătorul de cuvânt. În timp ce eforturile continuă pentru obținerea unui armistițiu în cea de-a 18-a zi a ofensivei israeliene împotriva Hamas, UE a cerut din nou tuturor părților o încetare imediată a focului.

Cel puțin 15 persoane au fost ucise și multe altele rănite joi în urma bombardării de către forțele israeliene a unei școli a ONU care adăpostea refugiați palestinieni în nordul Fâșiei Gaza, a declarat joi un purtător de al Ministerului Sănătății din Gaza, Ashraf al-Qidra.

Sursa: AGERPRES
Foto: (c) Wissam Nassar/ XINHUA FLUX

Vizualizări: 160

Comentează