Timofti ori e lipsit de verticalitate, ori e șantajabil // EXPERȚI

Timofti ori e lipsit de verticalitate, ori e șantajabil // EXPERȚI

Faptul că a împărțit distincții de stat pe bandă rulantă unor personalități controversate demonstrează că președintele Nicolae Timofti ori este lipsit de responsabilitate și verticalitate, ori este șantajabil. Ipoteza a fost enunțată astăzi la Ora Expertizei.

„Nu se poate să-l pui pe Leancă într-o listă cu Plahotniuc, cel urmărit de Interpol, acuzat că era capul mafiei. Ordinul Republicii e un fel de unitate de măsură care ne arată cine sunt eroii din diferite domenii. Timofti i-a pus pe toți într-o oală și i-a prezentat pe toți ca fiind de același rang. Este o crimă morală. Nu există nicun mecanism prin care cineva să-l fi impus să facă acest lucru. Ori este iresponsabil, ori lipsit de verticalitate, ori este șantajabil. Dacă există acest element de șantaj, lucrurile sunt groaznice. Ar putea fi vorba de șantaj în privința lui Timofti, ca fost președinte al CSM”, a declarat politologul Bogdan Țîrdea.

„Dreptul de împărți ordine și medalii este dreptul exclusiv al președintelui Timofti. Ce valoare mai are cea mai înaltă distincție când este acordată unui tip urmărit de Interpol, dubios, unui oligarh participant la raiduri, furturi precum este Vladimir Plahotniuc. Oare Plahotniuc este persoana indicată să fie decorată cu acest ordin pentru valorile europene și democrația europeană, pentru libertățile și drepturile fundamentale ale omului? Din cauza lui sunt judecate persoane care se află peste hotare, după ce le-a furat businessul”, a declarat analistul politic Valentin Dolganiuc.

Continuarea materialului pe jurnal.md

Vizualizări: 320

Comentează