Franţa: Este foarte puţin probabil să existe supravieţuitori în accidentul din Mali

Franţa: Este foarte puţin probabil să existe supravieţuitori în accidentul din Mali

Secretarul de stat francez pentru Transporturi, Frédéric Cuvillier, a declarat vineri pentru France 2 că este “foarte puţin probabil, chiar exclus, să existe supravieţuitori” după prăbuşirea avionului Air Algerie, cu 116 persoane la bord, care s-a produs joi dimineaţă.

“Având în vedere starea avionului, este foarte puţin probabil, chiar exclus, să existe supravieţuitori”, a declarat Cuvillier, precizând că militarii francezi se deplasează la faţa locului şi vor “securiza imediat zona”, scrie mediafax.ro

Preşedinţia franceză anunţase anterior că epava “dezintegrată” a fost localizată în timpul nopţii în regiunea Gossi din Mali, “în apropierea frontierei cu Burkina Faso”.

Potrivit Air Algerie, avionul a decolat din Ouagadougou, cu 110 pasageri şi şase membri ai echipajului, cu destinaţia Alger, în noaptea de miercuri spre joi. El a dispărut de pe ecranele radar la 50 de minute după decolare.

La plecare, aeronava transporta 50 de francezi (51 potrivit ministrului de Externe Laurent Fabius), între care o familie de şapte persoane, 24 de cetăţeni din Burkina Faso, opt libanezi, şase algerieni, şase spanioli (membri ai echipajului), cinci canadieni (dintre care patru membri ai aceleiaşi familii), patru germani şi doi luxemburghezi.

La bordul avionului se mai aflau un belgian, un camerunez, un egiptean, un malian, un cetăţean din Niger, un român, un ucrainean şi trei persoane ale căror naţionalităţi nu sunt cunoscute încă.
Imagine: Mediafax Foto/AFP

Vizualizări: 167

Comentează