DiCaprio a adunat 25 de milioane de dolari pentru protecția zonelor sălbatice ale planetei

DiCaprio a adunat 25 de milioane de dolari pentru protecția zonelor sălbatice ale planetei

Actorul american Leonardo DiCaprio a adunat miercuri seară, în cadrul unei licitații desfășurate la Saint-Tropez, în sud-estul Franței, suma de 25 de milioane de dolari, bani care au intrat în contul fundației sale pentru protecția ultimelor zone sălbatice ale planetei, scrie AFP.

‘Trebuie să depunem eforturi pentru protejarea biodiversității’, a declarat actorul în fața a 500 de invitați strânși pe un domeniu viticol din apropiere de Saint Tropez, destinația de vară favorită a numeroși oameni de afaceri și reprezentanți ai show-bizului internațional.

Leonardo DiCaprio a deschis licitația, punând la vânzare motocicleta sa Harley Davidson, semnată de Robert de Niro și Martin Scorsese. De asemenea, două roluri de figuranți într-unul din viitoarele sale filme au reușit să adune suma de 2,4 milioane de euro.

Interpretul de la U2, Bono, și-a scos la licitație o chitară pentru suma de 1 milion de dolari. O sculptură realizată de Damien Hirst a fost vândută miliardarului Len Blavatnik pentru mai mult de 6 milioane de dolari, iar un desen de Picasso a fost vândut unui magnat sud-african Patrice Motsepe pentru un milion de euro.

Printre celebritățile prezente la eveniment s-au numărat Marion Cotillard, Selena Gomez, Cara Delevingne, Jared Leto, Petra Nemcova, Robin Thicke și Joan Collins. Intrarea la eveniment a costat între 7.500 și 130.000 de dolari.

Sursa: AGERPRES
Foto: (c) Yang Lei/ XINHUA ARHIVA

Vizualizări: 221

Comentează