Ponta: Doborârea avionului în Ucraina reliefează că separatiştii sunt evident sprijiniţi de Rusia

Ponta: Doborârea avionului în Ucraina reliefează că separatiştii sunt evident sprijiniţi de Rusia

Doborârea avionului de civili în Ucraina reliefează că separatiştii de la graniţa de est a Ucrainei sunt în mod evident sprijiniţi, cel puţin militar şi logistic, de Federaţia Rusă, deoarece rachete de sol-aer nu pot fi achiziţionate în târg, a declarat premierul Victor Ponta.

“La un moment dat se va afla cine a tras acea rachetă. Dacă mă întrebaţi astăzi, e foarte posibil să fi fost, până la urmă, o eroare. Poate fi o eroare, poate fi mai mult decât o eroare, oricum e o tragedie care însă reliefează altceva: separatiştii de la graniţa de est a Ucrainei sunt în mod evident sprijiniţi, cel puţin militar şi logistic, de Federaţia Rusă. Dacă poţi să afirmi că la un moment dat ajunge armament uşor şi nu ştii de unde ajunge, în momentul în care vorbim despre rachete de sol-aer, acestea nu pot fi achiziţionate în târg. Evident că au fost oferite de Federaţia Rusă şi, din acest punct de vedere, responsabilitatea politică şi morală a Federaţiei Ruse este un lucru evident pentru toată comunitatea internaţională”, a spus Ponta la Adevărul Live, citat de mediafax.ro

El a apreciat astfel că de la un eveniment tragic, respectiv doborârea avionului de civili în Ucraina, “s-a pus lupa” pe o realitate care există acolo, faptul că nu se poate considera că oamenii de acolo nu sunt sprijiniţi de nimeni.
Imagine: AFP/ Mediafax Foto

Vizualizări: 194

Comentează