Om de afaceri condamnat la trei ani de închisoare pentru coruperea a trei arbitri

Om de afaceri condamnat la trei ani de închisoare pentru coruperea a trei arbitri

Un om de afaceri a fost condamnat, joi, în Singapore, la trei ani de închisoare deoarece a corupt trei arbitri libanezi propunându-le să aranjeze rezultatele unor meciuri de fotbal în schimbul serviciilor unor prostituate.

Eric Ding Si Yang, proprietar de cluburi de noapte în vârstă de 32 de ani, a fost găsit vinovat de coruperea arbitrului Ali Sabbagh (35 de ani) şi a asistenţilor acestuia, Ali Eid (34 de ani) şi Abdallah Taleb (38 de ani), înaintea unul meci pe care aceştia urmau să îl arbitreze în Singapore.

Obiectivul său era să îi determine pe arbitri să ia decizii eronate pe teren, în beneficiul organizatorilor de meciuri trucate“, a declarat judecătorul Toh Yung Cheong, subliniind că astfel de acţiuni strică reputaţia statului Singapore, scrie mediafax.ro

Omul de afaceri a negat acuzaţiile la adresa sa. El a afirmat că este un jurnalist freelancer care se interesează de meciurile trucate pentru un ziar local. Însă reprezentantul Parchetului a respins această versiune şi a cerut o pedeapsă de până la şase ani de închisoare.

“Acest tribunal poate să arate comunităţii internaţionale dezacordul nostru colectiv în ceea ce priveşte meciurile trucate, dictând o pedeapsă severă care ar fi o declaraţie puternică şi clară că meciurile trucate şi de corupţia în sport nu au ce căuta în Singapore “, a subliniat Parchetul în rechizitoriul său.

Parchetul a anunţat, după pronunţarea sentinţei de trei ani de închisoare cu executare, că aceasta este o sancţiune prea blândă şi că va face apel.

Cei trei arbitri libanezi au fost arestaţi în aprilie 2013, înainte de a ajunge la stadion pentru a arbitra un meci din Cupa Confederaţiei Asiei, între echipa din Singapore Tamipes Rovers şi o formaţie indiană. Toţi trei au fost condamnaţi în alt proces, la care au pledat vinovaţi. Sabbagh a fost condamnat la şase luni de închisoare, iar Eid şi Taleb la trei luni de închisoare.
Imagine: Shutterstock

Vizualizări: 188

Comentează