Lasagna de legume

Lasagna de legume

Cu această rețetă vei descoperi savoarea și simplitatea bucătăriei italiene. O rețetă care nu așteptă amânare, trebuie s-o încerci imediat.

Ingredinete:

1 pachet foi de lasagna
1 ardei gras
1 dovlecel
400 g ciuperci
4 căţei usturoi
2 cepe
400 g roşii în bulion
400 g suc roşii
250 ml apă
ulei
sare
piper
250 ml supă de legume
50 g unt
3 linguri făină
1 cană lapte cald
caşcaval ras (sau brânză)

Mod de preparare:

Speli şi cureţi legumele. Într-o tigaie pui puţin ulei şi căleşti uşor legumele tăiate. Dovlecelul îl poţi lăsa rondele. Adaugi roşiile în bulion, pasate, sucul de roşii şi supa de legume. Laşi să fiarbă până când legumele sunt aproape fierte. Pui sare şi piper după gust.

Între timp, fierbi foile de lasagna în apă cu un vârf de sare, le scurgi şi le laşi deoparte, pe un prosop curat.

Prepari un sos bechamel din unt, lapte şi făină. Dizolvi făina în lapte. Separat pui pe foc tigaia în care pui untul la topit şi torni amestecul de făină cu lapte, amestecând continuu până se îngroaşă. Dai deoparte.

În tavă, pui o foaie de lasagna, două linguri de sos bechamel, o parte de legume şi, deasupra, brânza rasă. Repeţi până la ultima foaie de lasagna, peste care torni sos bechamel şi caşcaval sau brânză rasă.

Dai la cuptor 20-30 de minute, laşi să se răcorească un pic şi serveşti.

Sursa: clickpoftabuna.ro
FOTO Photoland

Vizualizări: 245

Comentează