Supă cu orez

Supă cu orez

Ingrediente

1 kg de roşii bine coapte
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 bulb de ţelină potrivit
1 ceapă albă
1 ardei gras
1 linguriţă de zahăr
2 linguri de orez
2 linguri ulei
1 legătură de leuştean verde
sare

Preparare

1. Tai roşiile bucăţi şi le pui la fiert cu apă numai cât să le acopere. Le strecori de zeamă şi le treci prin sită sau prin blender astfel încât să elimini seminţele şi pieliţele. Vei obţine un bulion de roşii pe care, dacă vrei, îl poţi subţia cu apă dacă e prea gros.

2. Fierbi în apă cu sare zarzavaturile tăiate. Când sunt bine pătrunse, adaugi bulionul de roşii, uleiul, orezul, sarea, zahărul şi ardeiul tăiat fâşii.

3. După ce a fiert şi orezul, iei vasul de pe foc, adaugi verdeaţa tocată şi laşi supa 5 minute să-şi ia gust de verdeaţă.
Sursa: click.ro

Vizualizări: 566

Comentează