Tartă cu mazăre

Tartă cu mazăre

Ingrediente

300 g aluat pentru foitaj
250 g mazăre
1 ceapă mică
100 g costiţă afumată
100 ml supă de legume
2 ouă
1 lingură făină
250 ml lapte dulce
2 linguri smântână
4 linguri caşcaval ras
50 g unt
sare
piper

Preparare

1. Căleşti ceapa tocată mărunt împreună cu costiţa tăiată cubuleţe, adaugi mazărea, supa de legume şi laşi să fiarbă totul 20 de minute până când mazărea este bine pătrunsă.

2. Întinzi o foaie de aluat cu care „îmbraci” interiorul unei forme de tartă, torni compoziţia cu mazăre şi o întinzi pe toată suprafaţa.

3. Baţi ouăle cu untul topit, smântâna, laptele dulce, făina, sare şi piper, după gust, apoi torni totul peste amestecul de legume şi costiţă. Presari caşcaval ras şi introduci forma la cuptor pentru aproximativ 35 de minute. Tai felii şi o serveşti caldă sau rece.
Sursa: click.ro

Vizualizări: 204

Comentează