Cele mai mari salarii medii anuale din fotbalul mondial

Cele mai mari salarii medii anuale din fotbalul mondial

Jucătorii lui Manchester City sunt cei mai bine plătiţi fotbalişti din lume şi în anul 2014. Englezii de la The Guardian împreună cu cei de la Sporting Intelligence au realizat un clasament al celor mai bine remuneraţi sportivi, iar în primele trei cluburi din lume două sunt din MLB (Major League Baseball), New York Yankees şi Los Angeles Dodgers.

Aşa cum s-a întâmplat şi în sezonul trecut, Manchester City ocupă prima poziţie în clasamentul salariilor medii anuale plătite jucătorilor, cu 5.337.944 lire sterline (6.457.802 euro). O ascensiune impresionantă a avut-o clubul de baseball NY Yankees, care a urcat trei locuri, de pe 5 pe 2, în ultimul an. Căderi de câte un loc au înregistrat „giganţii” Spaniei, Real Madrid şi Barcelona, echipe care sezonul trecut au dominat La Liga, scrie jurnal.md.
Poate cea mai impresionantă ascensiune, de 10 locuri, au avut-o americanii de la Brookyn Nets (NBA), care se află acum pe poziţia a şasea, cu salarii medii anuale de 4.485.019 de lire sterline (5.425.940 de euro).
sursa: prosport.ro