11 judecători, eliberați din funcție

11 judecători, eliberați din funcție


Șeful statului, Nicolae Timofti, a semnat decretele de eliberare din funcție a 11 judecători conform cererii depuse din proprie voință. Este vorba despre magistrații Mihail Gavriliță, Valentina Tripaduș, Elena Lazăreva, Tamara Pelin, Tamara Anghel, Nicolae Chirtoacă, Ion Dandara, Mihail Dolghieri, Iurie Guzun, Vasile Macrinici și Ion Raropu.

Despre Tamara Pelin, judecător la Curtea de Apel Chișinău, s-a scris anterior că ar face parte din noul complet de judecători care urma să examineze cazul Norma la Curtea de Apel. De menţionat că Tamara Pelin a judecat şi cazul Registru, în care întreprinderea de stat a fost obligată să plătească 41 de milioane de dolari unei firme irlandeze care a fost consultată de o companie reprezentată de Val Gurvits, unul dintre avocaţii controversatului afacerist şi prim-vicepreşedinte al PD, Vladimir Plahotniuc, scrie jurnal.md.
Numele preşedintei Curții de Apel Comrat, Elena Lazareva, a fost menționat acum câțiva ani într-o investigație jurnalistică. Aceasta avea în proprietate patru terenuri agricole și nu a indicat în declaraţia sa de venit localitatea în care se află aceste bunuri. Mai mult, ea declara că terenurile pe care le deţine nu au valoare cadastrală „stabilită”. Pe de altă parte, specialiştii afirmau că un imobil sau un teren nu are valoare doar în cazul când proprietarul nu le-a înregistrat intenţionat la oficiul cadastral, pentru a se eschiva de la plata impozitelor.
Foto: jurnal.md