Eugen Doga, despre Igor Dodon: „Ce să vorbesc cu ticăloșii?”

Eugen Doga, despre Igor Dodon: „Ce să vorbesc cu ticăloșii?”

În Săptămâna Patimilor, Igor Dodon a decis să-l atace pe maestrul Eugen Doga, postând un mesaj dur la adresa domniei sale. Totul de pornit după ce acum câteva zile compozitorul a solicitat ca de pe Youtube să fie eliminat un clip propagandistic, creat de fostul comunist, unde drept fon muzical au fost alese creaţiile lui Eugen Doga.

Supărare mare între compozitorul Eugen Doga şi socialistul Igor Dodon, după ce ultimul a preluat fără permisiune bucăţi din creaţiile muzicale ale maestrului, iar apoi i-a dat şi „lecţii de patriotism”.
Contactat de APROPO, Eugen Doga s-a arătat vădit deranjat de situaţia neplăcută în care s-a pomenit.
„În primul rând, nu ştiu cine este Dodon! Eu nu am semnat niciun contract cu el, ci cu Angela Sârbu. Dacă ştiam că va fi implicat şi Dodon cu jocurile lui murdare, refuzam să-l semnez. Pe lângă faptul că el a încălcat drepturile morale, le-a încălcat şi pe cele ce privesc drepturile de autor. Oare lui nu-i este frică că va fi dat în judecată? Însă nu o voi face, căci am lucruri mult mai importante de făcut. Ce să vorbesc cu ticăloşii? Am fost cu el două ore în avion şi nu a discutat cu mine! Repet, nu am semnat niciun contract cu Igor Dodon”, ne-a declarat maestrul.

Citiţi mai jos ce scrisese anterior socialistul pe site-ul său: „Domnul Eugen Doga a cerut retragerea melodiei sale din spotul video al campaniei naţionale „Iubesc Moldova”, după ce anterior şi-a dat acordul, ştiind subiectul spotului de promovare a identităţii moldoveneşti, a semnat contractul, primise şi banii, întreaga sumă pe care o ceruse.
Înţelegem că domnul Doga şi-a retras melodia fiind presat psihologic şi fiind mustrat de unii dintre „prietenii” săi liberali şi unionişti, care parazitează ideologic pe imaginea marelui nostru talent.
Ne pare sincer rău că Maestrul Doga a cedat presiunilor şi a renunţat la promovarea identităţii moldoveneşti, în favoarea ideologiei românismului, care îi este străină şi lui, şi poporului în care s-a născut şi s-a realizat.
Maestrul Doga, de altfel, este un produs al ceea ce înseamnă „Moldova – moldoveni – moldovenesc”. S-a format ca mare compozitor în Republica Moldovenească, a fost recunoscut în întreaga lume, în culmea gloriei sale, ca fiu al poporului moldovenesc, a trăit o perioadă la Moscova, unde a gustat din plin din popularitatea, respectul şi onorurile pe care le-a avut şi le are ca moldovean în spaţiul fostei URSS, unde a fost şi membru al Partidului Comuniştilor din Uniunea Sovietică.
Dar se schimbă timpurile, se schimbă şi oamenii. Au dispărut vechile privilegii, în schimb au apărut altele noi. Astăzi alte ţări oferă onoruri şi regalii.
Şi astăzi avem marea dezamăgire să descoperim că domnul Eugen Doga se autoidentifică drept român. Deci se consideră compozitor român, nu moldovean. A făcut conştient această alegere. Trist şi amarnic să constatăm această pierdere de identitate.
Cu toate acestea, noi, moldovenii, îl ştim şi-l vom considera mereu pe Maestrul Doga ca fiu al poporului nostru, ca moldovean, ca persoană care a fost lansat în lumea mare din cultura şi truda poporului moldovenesc. Eugen Doga se poate considera acum român, dar melodiile lui sunt moldoveneşti şi ale moldovenilor.
Pînă la urmă, îşi poate pierde identitatea un om, doi, trei, dar nu un popor. Poporul moldovenesc a fost, este şi va fi, păstrîndu-şi memoria sa istorică şi demnitatea”, se arată în mesajul postat de Igor Dodon pe site-ul său.

L.N.
Colaj: APROPO Magazin
Foto: Facebook

Vizualizări: 1550

6 Comentarii

  • Nume
    15 aprilie 2014 | Permalink |

    Comentariu

  • Mircea
    15 aprilie 2014 | Permalink |

    “Ce să vorbesc cu ticăloşii?” asta spune totul, as mai adauga: ticalos utopic.

  • 15 aprilie 2014 | Permalink |

    Dodon a primit o palma grea din partea geniului muzicii moldovenesti. Asa e daca dodic s-o ridicat mai sus ca … Pe viitor ii va fi de invatatura, or asta e deja un caz pierdut?

  • 15 aprilie 2014 | Permalink |

    Dodic inchide gura ta murdara comunist ai fost comunist vei fi pina -n casul cei muri

  • 15 aprilie 2014 | Permalink |

    Un păduche cum este Dodon dă lecții marelui maestru Eugen Doga – asta e culmea

  • 15 aprilie 2014 | Permalink |

    Igor Dodon: politrucul comunist rusofon si sovietist, impostorul “moldovenist” si romanofob notoriu care “parazitează ideologic pe imaginea marelui nostru talent.” si pe confuziiile identitare ale romanilor moldoveni(basarabeni). Ce bine il descriu pe el insusi cuvintele cu care ii acuza pe altii!

Comentează