EXCLUSIV! „E onorabil să fii soțul Olgăi Ciolacu!” // FOTO

EXCLUSIV! „E onorabil să fii soțul Olgăi Ciolacu!” // FOTO

Olga Ciolacu şi Valentin Bătrânac se pregătesc de unul din cele mai importante evenimente din viaţa lor: nunta de rubin. Acum 40 de ani, pe 9 mai, ei îşi uneau destinele în faţa lui Dumnezeu. În premieră, pentru APROPO, cei doi povestesc cum au jucat nunta, ne spun cine cântă în casă, găina sau cocoșul, dar şi care este secretul căsniciei lor fericite.

Fiecare dintre noi, atunci când face pasul cel mare, se gândește, oare care sunt ingredientele unei căsnicii perfecte, în care dragostea și înțelegerea să stea în capul mesei? Olga Ciolacu a acceptat să vorbească în premieră, pentru cititorii noștri, despre secretele mariajului pe care-l are de 40 de ani cu impresarul Valentin Bătrânac.
Povestea lor de dragoste a început la televiziunea națională. Redacțiile în care activau se aflau la același etaj, iar de cum s-au văzut, au înțeles că sunt făcuți unul pentru celălalt.

Cucerită prin insistență

cu Valentin la portile paradisului„De cum m-a văzut a înțeles că voi fi soția lui. Așa mi-a mărturisit el mai târziu. La acea vreme Valentin era liderul organizaţiei comsomoliste a televiziunii și tocmai organiza unui eveniment. Acesta a fost pretextul ca să mă invite să cânt. Nu m-am dus, dar asta nu l-a descurajat. În altă zi m-a oprit în coridor și mi-a spus franc: „Am senzaţia că revelionul îl vom întâlni împreună”. M-a cucerit prin insistență”, ni se destăinuie vedeta.
De la Olga Ciolacu am aflat că, atunci când își propunea să realizeze ceva, cel care avea să-i devină soț peste doar câteva luni era foarte ambițios. „Avea o ținută atletică perfectă, făcea sport și, nu știu de ce, dar de la bun început era foarte încrezător că vom deveni soț și soție”, își amintește Olga Ciolacu.
Anul Nou l-au petrecut împreună, după cum și prevăzuse Valentin Bătrânac. Dar înainte de a merge la prieteni, acesta a dus-o pe viitoarea nevastă s-o cunoască pe sora lui. Cumnatele s-au plăcut din prima.

„Era mândră, dar nu țâfnoasă”

olga-valentin-09.05.1974Impresarul ne-a mărturisit că i-a trebuit ceva efort ca să o cucerească pe frumoasa codreancă.
„A fost dragoste la prima vedere, ca un tunet în luna mai. Nu o cunoșteam și nu prea știam din ce parte să mă apropii, de aceea mi-am zis s-o iau pe scurtătură. Adică pe de-a dreptul. Poate chiar asta a impresionat-o. Ea m-a cucerit prin frumusețea ei. Era mândră, dar nu țâfnoasă. Calitățile ei adevărate le-am descoperit pe parcurs: mărinimia, tandrețea și un simț acut al dreptății”, susține Valentin Bătrânac, cel care i-a devenit soț Olgăi Ciolacu, iar ulterior – și impresar.
Au jucat nunta după patru luni de relație. Dar îi ceruse mâna la doar o săptămână după prima întâlnire.
„Cum Valentin lucra redactor tv, a scris un întreg scenariu, în versuri, pe care să li-l prezinte părinților mei. Acesta începea cam așa: „Rătăcind pe aici, prin pădurea Lozovei, am întâlnit o căprioară cu numele Olga…”. Și a tot vorbit poetic, romantic. Tatăl meu a ascultat cât a ascultat, iar la un moment dat i-a zis: „Măi băiete, scurt pe doi: care este scopul vizitei tale aici?”. Râdem până acum de acea scenă”, ne povestește amuzată reputata vedetă.

Au jucat nunta în cort

olga--valentin-1-ma vacanta la mare--1974Cum socrul Olgăi Ciolacu era persoană apreciată în raion și mare șef, a insistat ca nunta să fie jucată la Dondușeni, într-un cort enorm, cât toată grădina gospodăriei, împodobit cu covoare țesute.
„Atâtea pupături n-am avut cred nici până atunci, nici de-atunci. Dar cel mai dulce era al Olgăi, atunci când se striga „amar!”… Și nuntaşii ne-o strigau mereu”, precizează impresarul.
Olga Ciolacu a purtat o rochie de mireasă cusută de o prietenă de-a sa, Anastasia, care i-a fost și drușcă: „Era o rochie lungă, din dantelă albă, modestă, dar drăguță. Am ținut-o mulți ani în dulap, apoi i-am dăruit-o altei prietene care s-a măritat”.
Îndrăgitului cuplu nici nu-i vine să creadă cât de repede au zburat cei 40 de când sunt împreună, dar la fel de fericiți ca în prima zi.

Secretele căsniciei lor

olga-valentin 2005C-an fiecare familie, au avut în viață nu doar suișuri, ci și coborâșuri. Dar le-au trecut datorită încrederii, respectului și dragostei reciproce.
„Am avut momente de cumpănă, ca toată lumea, dar niciodată nu ne-a venit gândul să ne despărţim. Cu răbdare le-am depășit pe toate. Era ceva între noi, o putere pe care nu pot să o definesc, ce ne-a ținut uniți”, mărturiseşte impresarul.
Întrebat cine cântă în cântă în casă, cocoşul sau găina, Valentin Bătrânac ne-a răspuns că, niciunul din ei nu ia decizii fără a afla părerea celuilalt: „Și nimeni, niciodată, nu pune piciorul în prag. Cedăm, ne convingem și ajungem la consens”.
La rândul ei, Olga Ciolacu a adăugat că ambii au ținut la familie, că s-au ajutat și s-au ocrotit unul pe celălalt. Au fost îngăduitori, iertători, au avut aceleaşi vise și scopuri, iar acestea sunt și ingredientele familiei lor fericite, unde dragostea și înţelegerea stau și astăzi în capul mesei.

„E onorabil să fii soțul Olgăi Ciolacu!”

olga-valentin in Ierusalim 2000Soțul artistei susține că patru decenii de căsnicie au trecut frumos. Cam 20 de ani au trăit în doi, în mașină, călătorind: „Am avut atâtea peripeţii, atâtea bucurii și am văzut atâta lume încât ar fi păcat să ne plângem. Unicul nostru regret e că timpul a trecut prea repede”.
Nu am putut să nu-l întrebăm pe Valentin Bătrânac, cum e să fii soțul Olgăi Ciolacu. „Este mai întâi de toate onorabil, dar cere și responsabilitate. Olga nu este o femeie de duzină, e persoană publică, cu o personalitate puternică. A fost nevoie de efort continuu ca să onorez locul pe care îl ocup în inima ei. Poate de aceea, timp de 40 de ani, nimeni altul n-a putut pretinde la ea”, ne-a spus impresarul.

valentin + olga =2014Lena NEGRU
Foto: nunta.md/APROPO Magazin

3 Comentarii